perjantai 3. tammikuuta 2014

Zagora - Mhamid

3.1.2014 Mhamid on tämän tien lopussa ja siitä eteenpäin on vain trackiä. Algeriakaan ei taas oli kaukana. Ajelin Zagorasta Mhamidiin ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Tie oli aluksi ok, mutta muuttui melko pian yksikaistaiseksi päällysteeksi, jossa on olkapäille jyrkät reunat. Edelliseltä reissulta oli muistissa, että tässä mennään vastaantulijaa kohti, kunnes viimetingassa väistetään jos väistetään. Kohtaamiset tulee melko läheltä pyörän/auton kanssa jos kumpikaan ei väistä pientareelle.

Matkalla ei mitään spektaakkelia ollut, mennessä katselin yhtä tornia, josta olisi hyvä näkyvyys joka puolelle, mutta polku näytti alhaalta melko vaaralliselta. Pätin palatessa käydä katsomassa pääseekö ylös kohtuudella.

Mhamidin lähellä alkoi tien varressa olla hiekkadyynejä ja tien varret oli aidoitettu hiekan pitämiseksi pois tieltä.
Mhamidin eteläpuolella

Mahamidin "takana"


Mhamid

Mhamid
 Parkissa ollessa taas joku tuli kauppaamaan retkeä aavikolle tai dyyneille, jotka ovat tässä kuulemma noin 12 kilometrin päässä kylästä. En jaksanut innistua maasturin kyydistä ja käväisin katsomassa missä kohtaa track muuttui pehmeäksi. Eipä sitä tainnut päästä kilometriäkään, kun tuli niin pehmeitä paikkoja vastaan että käännyin takaisin. Ajelin siitä jonkin kahvilan pihaan ja tilasin teetä. Hetken siinä seurasin turistien kuskaamista ja päätin palata Zagoraan.
Berber whiskey

Näköalapaikan kohdalla tälläsin pyörän rinteen reunalle kuvia varten.
Tagounite kylä taustalla

Tagounite kylä taustalla
Tagounite
Kuvia räpsiessä paikalle ilmestyi Espanjalainen motoristi, jonka kanssa päätettiin ottaa yhteispotretti.
FIN ja E

 Ensin kokeiltiin kaverin pienellä tripodilla ottaa kuvaa, mutta sitä ei saanut niin ylös että taustan laakso olisi saatu kuvaan mukaan. Kävin sitten houkuttelemassa paikalle tulleesta karavaanarista tsekkiemännän, joka toimi kuvaajana. Olin nähnyt karavaanin Mhamidissa ja kyselin olivatko olleet ison dyynin juurella. Olivat olleet yhden yön pienemmällä dyynillä ja nyt palailemassa takaisin. Kuvien oton jälkeen hetki vaihdettiin kokemuksia ja suosituksia puolin ja toisin.
Yhteispotretti

Yhteispotretti 2
Tarinatuokion jälkeen kaveri lähti etsimään yöpaikkaa ja minä lähdin katsastamaan josko siihen näköalapaikalle pääsisi.
soon moro
näköalapaikka
Loppupeleissä kun tuonne lähti kiipeämään, niin sieltä löytyi ihan kohtuu helppo polku. Ylhäällä oli paikallista nuorisoa, joiden alastulo näytti aika vaaralliselta ja koitin niitä vähän toppuutella, muttei ollut vaikutusta. Ylhäältä aukesi ihan ok näköalat. Ajokamppeet päällä noustessa tuli ihan kunnon hikikin, kun aurinko oli päivän lämitellyt yli 20 asteiseksi.

Mhamidin suuntaan

Mhamidin suuntaan

Tagouniten suuntaan
Alas päin tullessa otin muutaman kuvan polusta.
Jyrkkää

Jyrkkää

Nyt jo helpottaa
Kun pääsin alas, niin ajelin siitä samantien Zagoraan asti. Kylällä joku skootteriheppu ajoi viereen ja alkoi jutella. Hetken ihmettelyn jälkeen ymmärsin että se oli joku moottoripyörä mekaanikko tai jotain. Siinä vauhdissa viisailin tankin korkkia, että olisko siihen letkua ja venttiiliä. Bisnestä tehtiin siinä vauhdissa. Heppu meinasi, että löytyy ja viittasi että aja perässä. Noh korjaamo ei ollut kaukana vaan ajettiin noin 50 metriä. Siinä oli 3 tallia ja niissä oli turistien 4x4 autoja useampia ja yksi kilpa-buggy, josta oli etukulma kokonaan purettu. Joku lähti skootterilla letkua hakemaan ja korjaamon heppu laittoi teen tulelle :). Seinillä oli kuvia asiakkaista ja kyllähän sieltä mm. Marc Coma ja luulin tunnistavani Cyril Depresin. Hetken päästä letku saapui paikalle ja se pyöräytettiin tankin korkkiin. Siinä ei ollut venttiiliä ja sitä yritin ranskaksi selittää ja lopulta meni perille kun sai sanottua että "entree oui, partir no" eli sisään menee, mutta ulos ei.
Joku sälli sitten esitteli korjaamon mainostarraa, että saako sen liimata mopoon. Vastasin että joo, mutten maksa letkusta sitten mitään. Heput meinasi että se on ok, johon totesin että te olette nyt sitten mun sponsoreita. Ja sitten hörpittiin teetä :)
Seisova kaveri oli se joka kaappasi minusta asiakkaan lennosta

Buggyn keula on vähän kärsinyt

kauempana oli vielä muutama talli
Tästä ei sitten ollutkaan kuin kilometri kämpille. Suihku ja syöntihommiin. Taas oli erinomaista sapuskaa. Aluksia salade varie legumes(salaatti eri vihanneksista), tajine boeuf aux legumes(tais olla oikeasti nautaa, pottuja,porkkanaa,kurkkua tai kesäkurpitsaa ja jotain maagista lientä) jälkkäriksi jogurttipurkki. Tajinen liemi kiehuu vielä ainakin minuutin pöydässä. Jos haluaa hyvää Marokkolaista ruokaa, niin täältä sitä saa.
hotel "la Rose des Sables" Zagora.
Tajine boeuf aux legumes.
Yksi mitä tässä on oppinut, kun ei näitä matkasuunnitelmia ole ja nuo myyntitykit tyrkyttää kaikenlaista, niin  voi aina heittää "Insh'Allah" eli "jos luoja suo" ;)  , kun ei kerta voi tietää, mitä huomenna tapahtuu...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti