perjantai 24. tammikuuta 2014

El Jadida - Cistern Portugese

17.1.2014 Siirtymä Takat - El Jadida, lähtiessä oli pilvistä ja sade näytti mahdolliselta. Kun Agadir jäi taakse alkoi aurinko paistella ja rantatietä  oli mukava ajella.

 Myöhemmin käännyin vähän sisämaahan päin ja edessä alkoi leijailla pilviä. Lopulta sade alkoi ja välillä tuli vettä ihan kastella asti. Lähempänä El Jadidaa taivas alkoi taas vaaleta. Juuri ennen sateen loppumista oli pari rekkaa ajanut kolarin ja toinen rekka seisoi keskellä tietä ilman toisen puolen takarenkaita. Autojonoa alkoi kertyä molemmin puolin, mutta pyörällä luikahdin kaikista ohi ja jatkoin matkaa. Sade lakkasi hetkeksi, mutta alkoi taas lähempänä El Jadidaa. Netistä olin bongannut Ibis Budget hotellin ja ajelin sinne kyselemään huoneen hintoja. Ilmeisesti oli viikonlopuksi jotain pippaloita tulossa, kun halvempia huoneita ei ollut ja aamupalalla olisi pitänyt maksaa 395Drh. Sanoin että käyn kierroksen katselemassa vaihtoehtoja. Kurvailiin rannasta korttelin verran kauemmas ja joku pikkuhoteli osui silmään ja eikun sisään kyselemään huonetta. Tässä oli 175Drh Ilman aamupalaa ja otin sen.  Nettiä ei ollut.

18.1.2014 Hotellilta kävelyretki El Jadidan "Cite Portugese" ja varsinkin siellä "Citern Portugese" tsydeemiin. Elikkä tuolla on vanha portugalilaisten rakentama kaupunginosa, joka on muurien ympäröimä ja siellä se varsinainen nähtävyys on joku vanha holvattu varasto, johon tulee luonnonvalo katossa olevasta aukosta. koska lattialla on muutama sentti vettä ja lattia on tumma, siitä tulee jänniä heijastuksia ja tilan tunnelma on kieltämättä aika ainutlaatuinen. Ainakin jossain Orson Wellesin elokuvassa tuolla on tehty kohtauksiaa ja lienee useammissa elokuvissa käytetty.

maagista

kalansilmällä

kalansilmällä



Citernin jälkeen citen kierto ja sitten takaisin hotellille ja syömään.







Atlantti antoi isoja aaltoja







Sen jälkeen pikku kävelyretki rantaa pitkin. Muoviroskaa löytyy rannalta ihan kiitettävästi.
muovia

El Jadida

Rantabulevardilla oli monta peliä menossa

uusi hotelli

entinen hotelli
 Seuraavaksi olisi Cascades d'Ouzou, jonka jälkeen alkaa poistuminen maasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti