maanantai 13. tammikuuta 2014

Takat - camping

12.1.2014 Siirtyminen Marrakechistä Takat-kylän kämppärille. Tarkoitus oli mennä suoraan Tizi-n-Testin yli ja Agadiriin päin, mutta jossain välissä menin harhaan ja päädyin Oukaimeden-kylälle.

Aluksi Marrakechissä tuli yksi pikku lenkki, mutta melko suoraan sieltä pääsi ulos. Hetken päästä Atlaksen silhuetti alkoi näkyä ja lumihuippuiset vuoret alkoivat kasvaa taivaanrannassa.


 Harhautuminen kai tapahtui heti tuossa kun maasto alkoi nousta ja ajelin tyytyväisenä Oukaimedeniä kohti. Atlas nousee tässä kohtuu jyrkästi ja vuorilta on melko hulppeat näkymät alas merelle päin.

Ja edessäpäin vuoret senkun kasvavat.
Kunnes Oukaimeden tuli vastaan. Se on laskettelukeskus Jebel Toubkalin juurella ja tie on umpikuja. joku track lähtee alas Asnia kohti, mutta en lähtenyt kokeilemaan pääseekö perille. Joku myyntitykki siihen taas tuppautui seuraksi ja hän kertoi että läheltä lähtee pikkutie, jonka päästä näkee Jebel Toubkalin, muuten pitäisi nousta tuon Jebel Oukaimedenin päälle ennenkuin Toubkal tulee näkyviin.

Oukaimedenin laskettelukeskus, oikealla itse jebel
kaupustelijoita pyörän ympärillä
Hurautin tienpätkän ylös ja sieltähän oli aika hienot näkymät. Oukaimeden on noin 3200m korkea, kun Toubkal on 4200m ja pari muutakin 4000 huippua löytyy tästä korkeasta Atlaksesta(Haut Atlas)
Tizi-n-Testille päin

Marrakechiin päin

Jebel Toubkal tuossa keskikohdan vasemmalla puolen


Säätäjä ja Jebel Toubkal
vasemmalla Oukaimeden ja siitä oikealle Toubkal
Se kaupustelija seurasi tähän näköalapaikalle ja siinä kertoi miten tuonne Tixi-n-Testille pääsee helpoiten. Muutenkin tuli aika hyvin tietoa näistä Atlaksen korkeista huipuista. Tarjosin sitten 20Drh vaivanpalkkaa, koska en varmaan ominpäin olisi hoksannut tuota tienpätkää ajaa. Kaveri ei halunnut ottaa rahaa, mutta sitten puoliväkisin myi yhden korun. Hinta tippui 30€,20€,10€, ja lopulta 5€. Siinä vähän ihmettelin, että kannattaisi jo ottaa se 2€ rahana, mutta ei. Noh ostin sitten sen korun 5€:lla, saa nähdä säilyykö matkan ajan, vai pitäiskö laittaa postipaketti kotiin.

Siitä sitten lähdin ajelemaan nyt ehkä jo Agadiriä kohti. Melko pientä ja pomppuista oli tie, mutta lopulta alkoi viitoissa näkymään Tizi-n-Test. Gopro oli päällä aina välillä, saa nähdä saako upattua nettiin videota. Ilta kuitenkin alkoi painaa päälle jo kun oli vasta Testiä menossa ylös. Ylhäällä kaiken lisäksi oli tie jäässä monessa kohtaa ja pisimmät jääpaikat oli jotain 30-40m pitkiä. Päällysteen reunassa oleva sora kuitenkin pelasti monessa kohtaa ja siinä oli pitoa sen verran että pystyi ajamaan. Jossain kohtaa jäätä oli alamäessä ja siinä meinasi olla jännää kun ei uskaltanut paljoa jarrutella.


Tizi-nTest pohjoispuolelta

Tizi-n-Test eteläpuolelta
Niinkuin tuosta viimeisestä kuvasta näkyy alkoi aurinko jo painua aika alas. Korkeutta piti pudottaa vielä 1500m ennenkuin olisi tuolla laaksossa ja tie oli melko huonokuntoista 1-kaistaista. Juuri kun olin alhaalla niin aurinko meni piiloon ja pimeässä ajamista en kyllä täällä suosittele. Satakunta kilometriä oli vielä jäljellä ja ajattelin että eiköhän se mene. Hämärä on ehkä pahin aika, koska porukat sytyttää valot vasta kun ne alkaa valaista tietä. Pimeitä mopoja, pyöriä ja autoja vilahteli aina siellä täällä. Kylien kohdalla saa sitten väistellä lisäksi jalankulkijoita. Tie kuitenkin oli suurelta osin 4-kaistaista, eli oli omat ajoradat molempiin suuntiin, eikä liittymiä ollut paljoa.

Lopulta alkoi Takat olla lähellä ja kun ajelin sen kylän kohdalla alkoi kuulua suomenkielistä huutelua ja viereen tupsahti auto, jonka kyydissä oli suomalainen tai entinen suomalainen kaveri. Hän pyysi pysähtymään ja kun pysähdyin niin hän ehdotti että tulisin hänen tiluksilleen telttailemaan, kun sanoin että haeskelen kämppäriä. Ei täällä kuulemma kämppäriä ole. Sanoin että pitäisi täällä camping Takat olla, niin kaveri vastasi että ainiin se camping. mjaa a mikähän heppu tämä oli. Päätin kuitenkin käväistä katsomassa minkälainen puutarha kaverilla on ja ajeltiin jotain hiekkatien pätkiä pitkin peltoja ehkä kilometri ja polun päässä oli joku vanha karavaani ja vähän paikallisen tyylinen piha. Kysäisin ettei taida suihkua löytyä? eipä ollut suihkua, eikä paljoa muutakaan. Totesin kaverille, että tällä hetkellä kuuma suihku olis kova sana ja pyöräytin mopon ympäri ja ajelin kämppärille.

Camping Takat näyttäisi olevan niinkuin nettisivuilta voi vähän päätellä ranskalaisen pariskunnan pitämä ihan eurooppalaistyylinen karavaanikämppäri. Telttapaikkoja ei kunnollisia ole, mutta oli yksi tommonen berberiteltta, jonka otin 100Drh hintaan. teltassa on sähköt ja sängyt ja tsydeemit. Suihkut ja vessat on erikseen, mutta nekin on siistimpiä, kuin mitä keskimäärin ranskalaisella kämppärillä on. Ainut puute on ettei ole ravintolaa paikan päällä vaan joutuu tuonne lähikylälle menemään syöntihommiin.

Iltasella vetäisin viimeisen BlåBandin taistelumuonan, joka sattumalta oli couscousia :). Pikkasen oli semmonen fiilis että flunssa olis tulossa.
olisko tämä nyt se nomadijurtta

ihan oikea ovi ja kaikki
13.1.2014 Melko tyhjäkäyntiä koko päivä, Sidi-Bibi-kylällä tajine, joka ei rapoinen ollut, mutta turistihintainen 110Drh kuitenkin. Toisaalta otin reppuun semmoisen rieskan kokoisen leivän ja 1.5 litran vesipullon, joka tuli limsan lisäksi pöytään.

Naapurissa oli joku alunperin ruotsalainen, mutta ympäri eurooppaa asunut kaveri, jolla nyt oli Ranskan kilvissä oleva matkailuauto. Siinä poristessa mainitsin että flunssan oireita tuli Marrakechista lähtiäisiksi, niin heppu meinasi että heillä myös kävi flunnsa kun olivat Marrakechissä. Itseasiassa kuulin siellä useampaankin kertaan että flunssa olis liikkeellä. Saas nyt nähdä tappaako tämä armoton kunto kaikki pöpöt, jotka yrittää vallata meikäläisen temppeliä...

Seuraava päivä myös varattu full-idle tilaan.

 

4 kommenttia:

 1. Komiat on maisemat ja kuvat. Taisi olla tuolla ylhäällä vilposta jos tietkin osittain jäässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varjopaikat, mihin aurinko ei paista koko päivänä oli jäässä. Varjon ja aurinkoisen paikan ero on aika suuri.

   Poista
 2. Huhuu ! Ookko nää sairas, ku blogi ei päivity ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mjoo, sairas muunmuassa, meni kuitenkin semmonen viikko nettipimennossa. mut nyt pitää alkaa päivittelemään urakalla..

   Poista