tiistai 7. tammikuuta 2014

Ouarzazate - Ksar Ait Benhaddou

7.1.2014 Ohjelmassa oli ajokierros Atlaksella. Ensin Ksar Ali Benhaddou ja siitä ylösTelouetiin ja Tizi-n-Tichkalle pisto ja takaisin isompaa tietä. Aluksi kävin tässä Ouarzazaten kylällä kyselemässä pääseekö noihin elokuvastudioihin xoomailemaan sisälle ja pääsee ainakin yhteen, joka ensimmäisenä tuli vastaan. 40Drh jolla pitäisi päästä elokuvamuseoon ja saa tehdä kierroksen kulisseissa. Päätin käydä siellä vuoristokierroksen jälkeen, mutta päivä meni sen verran pitkäksi ettei sisään enää otettu kun tulin takaisin kohdalle.

Vähän on erinäköisiä nämä Marokon Ksarit, kun vertaa Tunisiaan. Tunisiassa ne oli varastoja ja linnoitettuja varastoja. Täällä niistä löytyy mitä vaan, asuntoja, hotelleja,kauppoja...
Noh, tässäpä muutama kuva Ksar Ait Benhaddousta.
faktat
polku kylän läpi


Siellähän se ksar jo näkyy

rinnettä
Seuraavaksi oli kaikenmaailman myyntikojuja, missä on sitä samaa sälää mitä joka paikka on täynnä.
maalauksia,koruja,mattoja

maalauksia,koruja,mattoja
Ja kapeita kujia saviseinineen.


Ylhäältä oli jo vähän avarampia maisemia.

Ja muutama panoraama ylhäältä

Kylä ylhäällä ja Ksar alhaalla

Kylä ylhäältä näköalapaikalta

Ksarin takaosa

Ksar Ait Benhaddou

Laakso Telouetia kohti
Matka jatkui laaksoa pitkin kohti Telouetia. Välillä oli jonkinlaista rotkoa havaittavissa.

Achahoud

Achahoud
Achahoud

Achahoud

Achahoud
 Jokiuomassa oli hiukan asutusta koko ajan. Joskus oli kylällä jopa nimikin.

Säätäjä

 Sitten tuli vastaan värikkäitä vuoria.

 Pikkuhiljaa alkoi Tizi-n-Tichka lähestyä. Tässä vielä Telouetin laaksosta.
Telouetin laaksoa
Ja kun pääsi isommalle tielle niin vähän matkaa piti ajaa Marrakechiin päin jotta pääsee Tichkalle.
Tizi-n-Tichka

Tizi-n-Tichka Marrakechiin päin

Tizi-n-Tichka

Tizi-n-Tichka Ouarzazateen päin


Tizi-n-TichkaIlta alkoi jo painaa päälle ja piti  lähtä kämppää kohti. Siinä ajatuksissa ajellessa yhtäkkiä hokasin ett pari motoristia oli tien varressa ja toinen huitoi kädellään. Pysäytin ja käännyin takaisinpäin ja ajelin motoristien luo ja douh ne olikin mp-poliiseja tutkaamassa ja toinen oli viittilöinyt hiljentämään vauhtia. Jos olisin jatkanut matkaa, niin ei olisi tullut mitään, mutta nyt piti näyttää pyörän paperit ja ajokortti. Heput näytti tutkan lukemat, jotka oli 78kmh 60 rajoituksella. Vanhempi konstu "tarkisti" paperit ja selitti, että normaalisti sakko on 500Drh, mutta kun ollaan kaikki motoristeja, niin tulee vain 300Drh ja pitää maksaa samantien. Olisi voinut alkaa vänkäämään, ettei ole rahaa, mutta tarinasta olisi saattanut tulla pitkä. Koska asema oli vähän huono, niin päätin maksaa, sanoin vain että haluan kuitin. Konstu nyökkäsi että ok ja tarjosin 300Drh, josta konstu otti 200Drh ja sanoi että tämän verran ilman kuittia. Eikä mennyt valtion kassaan se. Oma moka, olis pitänyt hoksata että olivat poliiseja ja vaan jatkaa tyhmänä matkaa, nyt motoristiveliasenne toi vähän rahallista tappiota. Mutta näin se homma etenee.

Edellisellä reissulla oli DM-matkashekkejä ja pankissa vaihtaessa kurssi oli jotain 1.9 ja virkailija laski 1.6. Kurssi oli seinällä ja oikaisin samantien virheen ja yllättäen tuli joku tasasumma olisko ollut 100Drh enemmän, eli virhe ei ollut vahinko, vaan virkailija olisi vetänyt sen satasen välistä.


 Noh kuun noista konstuista pääsi eroon, niin gepsi kartan mukaan piti olla jotain elokuvajuttuja vielä matkan varrella. Aurinko oli jo melko alhaalla, mutta päätin käydä kurkkaamassa mitä POIsta löytyy.

Eka POI ei herättänyt mitään havaintoja, että olisin nähnyt paikkaa missään elokuvassa.
eka POI

Eikä toinenkaan ollut tuttu, vaikka tämä vois olla vaikka indiana jones, missä ne avaa arkun lopussa.
tai sitten jotain ihan muuta.
toka POI

toka POI

toka POI


toka POI
Nämä oli semmosen 5km sorapätkän päässä.

 Ja siitä kämpille suihkuun ja iltapalaksi oli soppaa,tajine ja hedelmiä.


2 kommenttia:

  1. Kivan ja tutunnäköisiä maisemia Jouko. Jonnekin Marokkoon pitäisi vaimon ja Rocketin kanssa taas maaliskuussa suunnistaa. Ajattelin kierrellä maan ulkokehää nin hyvin kuin Rocketilla pääsee ja lähteä Tanger-Medistä Ehkä välimerenrantaa ja vuoristoa seuraillen lähelle Algerian rajaa ja sieltä Midelttiin- Merzouga- Zagora ja Mhamid ja sieltä vähänmatkaa takaisn ja kohti Atlanttia ja ylös Tangeriin. Ihan lomankannalta ja jos mukava paikka niin voi olla useammankin yön. Jos sulla katsomisen arvoisi ehdotuksia niin ilomielin otan vastaa.

    VastaaPoista
  2. Omaste mielestä Erg Chebbi, Ziz-joen laakso ja rotkot sekä Todra/Dades rotkot on parasta antia. Esim.Kasbah Erg Chebbi dyynien pohjoisosasta on rauhallisempi, kuin Merzouga, jossa kauppamiestä riittää. Muutama kilometri kovaa trackiä, mutta menee se Rocketillakin kun ottaa rauhallisesti. Pienemmät tiet(mm. zagora-mhamid) on "yksikaistaisia" eli päällystettä on vain yhdelle tai 1.5 autolle. kohdatessa pitää toisen väistää ja pääällysteen reuna voi olla petollinen, varovasti...
    Marrakesh lienee se paikka missä on kulttuurin ja rakennujuttujen nähtävyyksiä.
    Mutta nuo mielenkiinnon kohteet on aina vähän mielipidekysymyksiä.

    VastaaPoista