perjantai 10. tammikuuta 2014

Marrakech

9.1.2014 Ouarzazate oli aamulla pilvinen ja sääennustuksessa oli sadetta seuraavalle päivälle, joten poistuminen osui juuri oikeaan päivään. Pilvet estivät auringon lämmityksen ja keli oli viileää Tichkalle asti ja siitä hiukan ylikin. Meren puolella kuitenkin pilvet väistyivät ja keli lämpeni lähelle 30 astetta.

Tizi-n-Tichkalta merelle päin tullessa tuli räpsittyä muutama kuva, vaikka ylhäällä oli kova tuuli.

Tizi-n-Tichka

Tizi-n-Tichka

Tizi-n-Tichka

Tizi-n-Tichka

Ja pari panoraamaa.
Tizi-n-Tichka

Tizi-n-Tichka
Kun ajaa vielä eteenpäin muuttuvat vuoret punertaviksi. Väri ja kivi on melko samanlaista kuin Gorges Daluis ja Gorges de Cians rotkoissa ranskassa.Tie laskeutui tasangolle ja korkeat Atlas vuoret näkyivät, joista Jebel Toubkal siintelee korkeimpana yli neljän kilometrin korkeuteen. Huiput näyttivät olevan lumen ja jään peitossa, eli retkeily sinne ei nyt innosta.

Edellisenä iltana olin netistä hakenut muutaman hotellin, joita Marrakechin medinassa päätin käydä kokeilemassa jos huonetta löytyisi sopivaan hintaan. Salsabil oli ekana ja siitä tikkasin waypointin gepsiin sen sijainnin parhaan arvion mukaan. Seuraavana olivat hotel Foucauld ja riad Yamsara, jotka molemmat ovat OSM gepsikartassa ja suoraan routattavissa. Tichkalta päin tullessa medina tulee melko yhtkkiä vastaan ja laitoin gepsin routtaamaan Salsabilin waypointtiin vasta ihan medinan reunalla.

Ja eikun sekaan :) , melko sekavaa menoa oli medinan kujilla, mutta liikenne kulki hitaasti ja hyvin ehti tulkita gepsin reittiä. Loppupeleissä reitti oli aika selkeä melkein loppuun asti ja vain yksi helposti ajettava reitti oli seurattavissa. Kun matkaa oli pari sataa metriä, niin tuli vähän epämääräisempiä risteyksiä, joissa porukka kulki miten sattuu vapaan tahdon mukaan. Gepsin vinkkejä kun seurasi, niin pääsin Salsabilin kyltin viereen.  Kyltti osoitti tunneliin, josta oli pickuppi peruuttelemassa pois ja piti vähän koukkailla, että sain pyörän pois edestä ja parkkiin. Menin kävelemällä hotellille kyselemään huonetta ja niitä oli ilmeisesti hyvin vapaana, koska kaveri heitti 250Drh/yö ja 300Drh/yö aamupalalla. Netin mukaan halvin huone olis ollut 300Drh ja pöydän listassa 350Drh :) Tinkimättä ja huonetta tutkimatta otin sen kolmeksi yöksi. Huone piti maksaa etukäteen ihan rahalla.
hotellin kattoterassin näkymiä

hotellin kattoterassin näkymiä

hotellin kattoterassin näkymiä

hotellin kattoterassilta sisäpihalle

Sitten pyörän haku siihen hotellin ovelle. Vielä on vähän auki saako sen vielä käännettyäkin siinä kujalla, vai ajanko seuraavan hotellin läpi seuraavalle kujalle... Kamat huoneeseen ja tutkailemaan lähiympäristöä ja ottamaan tuntumaa menoon. Jemaa El Fna - aukiolle on noin 200m. Matkalla on pari leipomoa, elektroniikkaliikettä, pähkinää,taatelia,juomista,syömistä...
Jemaa El-Fna skootteriparkki

vasemmalla päivän satoa ja oikealla appelsiinmehua

Kiertelin vähän aukiolla ja kun aurinko oli kohta laskemassa, oli aukiolla menossa vahdin vaihto. Iltapalan säätäjät olivat tulossa päivävuorolaistena tilalle. Päätin käväistä kämpillä suihkussa ja tulla pimeän tultua syömään johonkin aukiota ympäröivistä ravintoloista. Iltapalaksi oli tomaattisalaatti, "brochette mixed" tarkoittaa eri lihoja vartaassa paistettuna ja pottua/riisiä ja vähän salaattia annoksessa. lautasella näytti vähäiseltä lihan määrä mutta oli sitä sitten kuitenkin niin että nälkä lähti. Ja hyväähän se oli. limsa juomaksi ja espresso päälle ja hinnaksi kertyi 90Drh. Espresso tais olla 20Drh, eli se oli kalllista, muuten oli hinta/laatu kohillaan.
Illalla aukio on yhtä ravintolaa
Jemaa El-Fna on vanha teloitusaukio ja nimi englanniksi on "assembly of the dead" mitä se sitten suomeksi olisi "kuolleiden asettelu" vaiko vaan "mestausaukio".  Raahessahan on se Mestauskallio, joka on toiminut saman harrastuksen tilana.

Yllättävän rauhallinen meno, eikä krääsän tuputtajia ollut niin kuin odotin. Kaupoilla ja ravintoloilla on sisäänheittäjiä, jotka kyllä yrittää saada asiakkaita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti