lauantai 25. tammikuuta 2014

Cascades d'Ouzoud

19.1.2014 Siirtymä El Jadida - Cascades d'Ouzoud. Gepsillä kokeilin reititykset, nopein reitti 370km ja lyhin reitti 270km. Kun aikaa oli niin päätin vähän seikkailla ja menin gepsin lyhimmän reitin mukaan. Sateen jäljiltä pikkuteitä oli jännä ajella, kun välillä tulaa kunnon kuravesialtaita, joista ei koloja näe, eikä aina kiertääkään voi. Hotellilta startatessa kun nostin tuota suurta urheilukassia kyytiin, niin siitä repesi pohja toisesta päädystä. Douh, sitä hetken ihmettelin ja päädyin korjaamaan sen, koska tuskin mistään saa samankokoista kassia tilalle ja jotenkin kamat on kuljetettava. Mukana oli semmosta olisko 3mm vahvaa nailonnarua, joka on todella kestävää. Pihdeillä tökin reikiä noin 1.5cm välein ja siitä aina naru läpi ja harvalla ompelulla pääty oli kohta kiinni. kamat sisään ja jep kestäähän tuo mutta saapa nähdä kuinka kauan. Takat kämppärillä paikalliset teki karavaanareille kaikenmaailman suojia ja läppiä muovikankaasta ja siellä olisi ollut ompelukone, jolla tuon kassin olisi saanut ommeltua takaisin kasaan
.
Noh matka kuitenkin jatkuu, lähempänä vuoria alkoi taas sataa ja välillä yritti taivas rakoilla, mutta sade loppui vasta kun pääsi ihan vuorten tuntumaan.

  Sade taas alkoi kun pääsin perille Ouzoud-kylälle. Tähän putousten ympärille on kasvanut pikkukylä, joka mahtaa elää kokonaan putouksia ihmettelemään tulleiden turistien tuomien rahojen avulla. Kylällä yritti joku hemmo napata minua johonkin yksityiseen hostel-huoneeseen ja hinta oli kyllä houkutteleva, mutta sanoin että käyn tuolla hotellilla kyselemässä ensin. Hotellilla hetken tinkimisen jälkeen päätin jäädä siihen vaikka oli selvästi kalliimpi, mutta sain siinä aamupalan ja illallisen mukaan. Nettiä ei ollut tässäkään.

Iltapalaksi oli kananpaloja vartaassa(brochette poulet), ihan jees nälkä lähti hyvin, kun lihanpalaa oli runsaasti.

20.1.2014 Cascades d'Ouzoud päivä oli pilvinen muttei satanut ja aamupäivällä kävin kiertämässä putousta kiertelevät polut. Paikalla näytti asustelevan samoja apinoita, mitä ylhäällä vuoristossa oli näkynyt.Putousapina

Kuten oli sateen takia vähän odotettavissa, oli vesi melko kuravettä. Niinsanotusti ruskeat raidat oli havaittavissa. Alasmenevän polun varssi oli täynnä myyntikojuja ja ravintoloita.rotkon suuntaan joku kuva


Toisella puolella putouksia oli myös apinoita kuljeksimassa. Nuoremmat apinat kai sai urhoollisuuspisteitä, jos kävivät koskemassa turistiin.
paras paikka

nuorisokatsomoIltasella kävin vielä nappaamassa muutaman pitkän valotuksen jalustan kanssa.


Säätäjä ja Cascades d'Ouzoud


Säätäjä ja Cascades d'Ouzoud

Iltapalaksi samat sävelet eli kanaa vartaassa.

Marokon kierros oli kutakuinkin siinä. Maa on iso ja katseltavaa olisi pitkäksi aikaa.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen Marokon reissu sulla ja melkein kuukauden sait siihen kulumaan. Alkaa itselläkin matkakuume pikkuhiljaa nousta kuviasi katsellessa. Joskus maaliskuussa sitten pyörän haku Barcelonasta emäntä kyytiin ja menoksi. 2-3 vk tarkoitus kierrellä enimmäkseen asfalttiteitä kun ei Customilla arvaa ihan kivikkoisiin ja pehmeisiin hiekkaosuuksiin lähteä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ok, toivotaan hienoja ajelukelejä sulle ja että kaikki menee hyvin. Toivottavasti näistä mun höpinöistä on jotain hyötyä ollut matkaa suunnitellessa.

      Poista