sunnuntai 18. toukokuuta 2014

North West 200

17.5.2014 North West 200 on Mansaari tyylinen prätkäkisa, joka siis ajetaan normi maantiellä. Rata kiertää kolmen kylän kautta(Portrush,Portstewart ja Coleraine) ja on vähän kärkikolmion muotoinen. Etelälenkki on melkolailla pitkää suoraa, jossa äijät vetää 208mph, elikkä 330kmh, melko haipakkaa kiviaitojen väliin on tässäkin.

northwest200

Erona Mansaareen on, että tässä lähdetään gridista, elikkä yhtäaikaa, kun Man saarella lähdetään yksitellen aika-ajo järjestyksessä. Eka kurvi on takuulla kohtuu jännä :). Tosin lähtögridejä on useampi ja ne lähtevät hiukan eri aikaan. Kisat oli luokkaa 5 kierrosta.

Kisojen ja treenien välillä yleisö pääsee radalle ja voi vaihtaa katselupaikkaa. Ainakin pari kämppäriä hokasin kun kiersin radan.  Portrushissa ja Portstewartissa, missä mahtoi olla myös varikko ja lähtö/maalialue. Portrushin kämppäri on 30£ torstaista sunnuntaihin, normihinta on 6£/yö.

Vähän eri fiilis on katsella, kun rata menee keskellä kylää ja pyörät menee muutaman metrin päästä ohi. Lippumies voi seisokella jonkun pihalla tai sitten ihan omalla pihalla.

Lippumies ihan pihalla, ehkä omalla.
Monenlaista katsomoviritelmää oli kylällä.

full deck


Ja muuta tunnelmaa radan varresta.perhetilaisuus


karannut sateenvarjo

tämä veijari kävi välillä moikkaamassa katsojia aidan takaa

sheriffit

Guy Martin lienee mister TT tällä hetkellä. Elokuvassa Closer to the Edge oli hyviä juttuja näiden veijareiden elämästä.
 Closer to the EdgeAamupäivällä sateli ja rata oli kostea melkein koko ajan. Jossain välissä se ehti kuivua melkolailla kokonaan siinä kohtaa missä itse olin, mutta ei ole tietoa oliko rata kuiva koko matkalta. Ja laitetaanpa joku pyöräkuvakin. 3 kisaa katselin ihan tuota radan vierestä ja 2 viimeistä, olin vähän eri paikassa ja sai liikenneympyrään tulevista pyöristä useamman kuvaan kerralla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti