keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Portrush - Giants Causeway

20.5.2014 Nyt oli vuorossa jättiläisen pengertie vaikka taas vähän tihkutteli. Lippu on 8.5£ ja siihen saa äänioppaan mukaan. Ääniopas on pikku vempain joka kertoo oppaan höpinät, kun painaa numeron, joita on matkan varren opaskylteissä.

Giants Causeway suomi wiki

Parhaimmillaan 200m paksun laavajärven alemmat osat ovat jäähtyneet tasaisesti ja materiaalin kutistuessa on nuo kuusikulmion muotoiset pylväät syntyneet. Vesi, tuuli, jää ym. eroosio on kuluttanut pinta-aineksen pois ja pylväät ovat tulleet esiin ja niidenkin raot ovat kuluneet isommiksi. Jotain tuommoista se ääniopas tarinoi, tuossa wikissä ei ihan noin tarkkaan selitetty...

Islannissa on samanlaisia pylväitä, mutta ne muodostaa vain seinän, eikä tällaisia portaita. Myös Skotlannissa on samanlaista ilmiötä ja sen takia tarina jättiläisen tekemäst tiestä Irlannista Skotlantiin on syntynyt.

Lipunostopaikalta on kilometrin kävely alas portaille. Bussillakin pääsee 1£ per suunta hintaan. Itse kävelin molemmat suunnat, niin siinä ehtii vähän katsella ympärille.

tuo matalampi niemi on se causeway

vähän lähempää
 

Ja nyt sitten kuvat putkeen, maisemat selviää parhaiten niistä.


Edellinen ilta meni ranskalaisporukan pöydässä jutellessa ja heillä oli tietoa, että  lauantain kisassa kaatunut kaveri ei ollut selvinnyt. Oli menehtynyt sairaalassa.

northwest200 tiedote

Ranskalaisseurue
 Oikealla olevan kaverin pyörä oli oikutellut ja sen takia olivat jääneet pariksi päiväksi kisojen jälkeen. Kämppärillä ei muita telttailijoita enää ollut. Pyörää oli ollut korjaamassa mm. Guy Martinin mekaanikko ja olivat porisseet tallipäällikön kanssa. Edellisenä päivänä olivat käyneet Joey Dunlop memorial museossa ja siellä oli ollut myös monenlaista katseltavaa. Jostain baarista oli yhden kaverin puhelimessa kuvia ja niissä roikkui Dunlopin kisapyörä katossa :)

Ja tuossa on kokoontaittuva pöytä, joka on porukalla ollut prätkäkyydissä. Koko ilta meni hiukopalaa napostellen ja tottakai heillä oli aperitiivit(pastis), ruokajuomat(pink-viini(ei rose))(söivät klo 23.00 kieppeillä) ja digestiivit(jotain omenaviinaa) erikseen :)

Ja muutama kuva aamupäivän ajelulta jättiläisen polulle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti