sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Troija

11.4.2014 Siirtymää Meterorasta ja illalla olin Kavalassa. Pari sakemannia oli pakulla tuonut enskat ja ajelivat päivälenkkejä kämppäriltä. Keli oli vaihteleva, välillä satoi ja välillä paistoi. Jonkin verran aikaa tuhlaantui, kun menin gepsin varassa ja koitin vältellä moottoritietä. Yksi liittymä oli remontissa ja gepsi halusi mennä siitä liittymästä, koska tie muuttui tavalliseksi sen jälkeen. Ei kuitenkaan ollut toista liityntää ihan lähellä ja piti tehdä melko lenkki, että sai suunnan taas oikein.

12.4.2014 Siirtymää Turkin puolelle taas välillä paistoi ja välillä satoi. Varalta ruokaa ja tankkaua Kreikan puolella, niin pääsee rauhassa ajelemaan Turkin puolella. Tankkauksen yhteydessä löytyi vielä purkki ketjurasvaa.

Rajalla tuli pientä säätöä papereiden kanssa. Olin IFistä tilannut Green Cardin pyörään noin vuodeksi ja enpäs tullut tarkistaneeksi sitä tarpeeksi hyvin kun sain sen näppeihin. Turkin puolella täti huomasi ettei rekisterinumero ollut pyörän rekisterinumero. Ja douh, siinä oli green card mun pakettiautoon, joka on nyt poistettuna liikenteestä toistaiseksi :). Täti tuumi, että haeppas tuolta kaupasta liikennevakuutus ja katellaan sitten leimoja passiin. Hetken siinä teki mieli kääntyä rajalta samantien takaisin, mutta päätin sitten käydä kysymässä vakuutuksen hintaa. Vakuutussetä heitti laskimeen 70 liiraa, joka on jotain 26€ ja päätin sitten ostaa toisen liikennevakuutuksen pyörään turkin reissun ajaksi. Vieressä oli pankki, josta kyselin kurssia ja nostin viereisestä automaatista liiroja taskuun ja ostin liikennevakuutuksen. Saman katon alta sai vielä turkin turistikartan 4€:lla, joka oli aika kallis kartan laatuun nähden.

Leimat tuli passiin ja pääsin jatkamaan matkaa. Kartasta katselin, että Troijaan voisi ehtiä iltaan mennessä ja siellä pitäisi jonkinlainen kämppäri olla. Yksi lahden ylitys(Eceabat - Canakkale) oli välissä ja se meni aika jouhevasti. Auringonlasku oli loistava ja verenpunainen aurinko kurkisteli taivaanrannassa hetken. Kuvaa en ehtinyt ottaa, koska oli hoppu telttaa pystyttelemään. Ajelinkin suoraan Troijan portille ja siitä neuvoivat parinsadan metrin päässä olevaan pensioniin, jossa oli myös muutamalle teltalle paikka.

Vieressä oli parkissa pariskunta Australiasta, jotka olivat laivalla tuottaneet maastokuorma-auto tyyppisen matkailuauton englantiin ja olivat siitä lähteneet kiertelemään Eurooppaa. Suomessakin oli kuulemma tarkoitus käydä. Siihen totesin ettei siellä ole juuri mitään nähtävää :)


13.4.2014 Oli sitten Troijan kierros. Varsinaisesti Iliaksen tarinaat lienevät satua, mutta Troijan kaupunki on ollut olemassa. Se on rakennettu ainakin 9 kertaa uudelleen historiansa aikana. Savitiilestä rakennetut talot on vanhettuaan hajotettu maantasalle ja uutta on rakennettu päälle. Jossain välissä on Spartalaisten kanssa ollut kahinaa.

Ja tähän taas kuvarimpsu dokumenttityyliin. Raunioissa ei juuri mitään ehyttä ja alkuperäistä ole. Lisäksi kun niissä on 9 kerrosta ja joka välissä on vähän muuteltu asetelmia, niin melko sekava kokonaisuus on ihmeteltävänä.

ensin on tietysti troijan hevonen

troijan hevonen sisältä
yleistä höpinää troijasta

vanhaa vesijohtoputkea

rakennuskivi









jonkin version linnan muuria




9 version kerrostumat

kerrostumat eri kulmasta


kaivo

ramppi llinnakkeeseen

ramppi


ovi



seinämuuria




alttari



luola, josta vesi valuu altaisiin

altaat sammakoiden valtaamina

teatteri

kivitöitä

kivitöitä

kivitöitä


troijan orava

troijan orava


teatteri

troijan scarab taikka lehtisarvinen

troijan scarab

pääsisäänkäynti

troijan kissa

kivitöitä

linnan muuria

asuntoja

teatteri

päätie sisään

alttari

kämppäri

Juuri tässä kirjoitellessa ajeli tuohon samanlainen maastokuorma-auto, jossa oli nytsaksalainen pariskunta, joilla on suunnitelmissa käydä kääntymässä Kiinassa asti. Menevät näitä vanhoka neuvostliiton maita Kiinaan päin ja tulevat Venäjää pitkin takaisin. Ehkä väistävät siinä Ukrainan kohdalla vähän.

Heppu kävi just varoittamassa, että täällä voi olla verkossa troijalaisia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti