tiistai 1. huhtikuuta 2014

Santorini - Oia

29.3.2014 Tuulinen pävä, joka meni norkoillessa. Päivällä kävin Thirassa lounaalla kiinalaisessa sichuan salaatin ja sichuan hunaja naudan kera. Joku risteilijä näytti olevan vierailulla kraaterissa, mutta laituriin asti ei paatti uskaltanut tulla. Pikkuveneet rahtasivat turisteja edestakaisin laivalta.

risteilijä parkissa

pikkuveneet lähtevät reissulle

kohti risteilijää


risteilijä liikkuu hitaasti poispäin

Iltasella kävin napsimassa auringonlaskukuvia Thirassa, mutta hiukan myöhästyin. Muutama kuva kuitenkin ja onhan tuossa iltakuvia Thirasta.risteilijälläkin jo valot päällä

Thira

Thira

Blue Star Ferrie ohittaa risteilijän ja pitkällä valotuksella menee viivaksi

Thira jo melko pimeällä
Siitä sitten nukkumaan ja seuraavana päivänä olikin jo lähtö saarelta. Päätin mennä Anek Linesilla, koska aikataulu oli järkevämpi kuin Blue Starilla, joka olisi ollut aamuyöstä Ateenassa Piraeus satamassa. Anek Linesilla lähtö oli 00:40 ja perillä 9:45.

30.3.2014 Aamulla oli kohtuu tarkka ötökkätarkistus ja torakoita rimpuilikin melko pitkään mukaan yrittämässä. Lopulta kuitenkin kamat oli kasassa. Kämppärille tullessa respassa hinnaksi sanottiin 10€, joka oli kuitenkin nyt halventunut 7,5€. Lisäksi Kreikkalaisen filosofisen laskutavan mukaan olin 6 yötä, vaikka oman teknisemmän laskutavan mukaan olin 7 yötä. Kysyin varmisuksen yömäärästä ja se oli vielä 6 yötä. Kirjoissa näytti olevan saapumispäivä 24.3.2014, mikä periaatteessa on ok, mutta tulin joskus 01:00 ja käytännössä oli sen eka yönkin paikalla. Enivei en alkanut väittämään vastaan ja maksoin viikon kämppäristä 45€. Oliko tuo sitten halpaa ? mjaa a, sanotaanko näin että "value for money" ei ollut kovin hyvä, koska kämpppäri oli melko siivottomassa kunnossa.

Sitten oli päivän verran laivan odottelua ja päätin mennä Oiaan, koska se oli jäänyt vähän paitsioon eka päivän jälkeen ja sen auringonlaskuja on ylistetty interwebin kaiken tietävässä kybermaailmassa.
rukki?seiniä eo pestä vaan ne maalataan aina uudestaan
vaaleita sävyjä

sinistä ja valkoista
värikkäitä ovia

Lisää kuvateksti

tuolla linnan päällä on auringonlaskun katselupaikka


Oian satamasta tuli otettua ensimmäiset kuvat
ovi merelle


harvinainen musta ovi

lienee yksi klassinen kuvauskulmaVälillä piti lounastaa ja sitten menin odottelemaan auringonlaskua ja lueskelin Hobittia, missä Bilbo ja kumppanit olivat jo Smaugin luolassa.


varmajalkainen koira kipitteli muurien päällä

ja hyppy

Imerovigli ja Thira

Oia


katsomo ja näyttämö


auringonlasku oli ihan jees

Gopro otti tästäkin timelapsen ja hetken odottelin kun punaiset sävyt alkoivat kadota taivaalta. Timelapsessa näkyy koko katsomo, joten vähän häiritsee tuo muurahaisten vilistys. Itsekin välillä käyn nappaamassa kameralla kuvan ja vilahdan videossa, mutta aika vaikea säätäjää on siitä hoksata.
Santorini timelapse Oia

Kun oli tullut pimeä, niin päätin ajella satamaan kyselemään lippuja laivaan.

Loppupeleissä laivaa saikin odotella, sillä se tuli 3 tuntia myöhässä. Sataman kahvilassa nappasin iltapalaa ja lippuohviisi aukesi vasta  tuntia ennen laivan saapumista, elikkä 02:00. Lipunsaannissa ei ollut ongelmia vaan tilaa mahtoi olla yllinkyllin. Otin 2 hengen hytisä vuodepaikan + prätkä teki 80€. 4 hengen hytissä olisi ollut 3€ halvempi, mutta tällä kertaa olin siinä 2 hengen hytissä yksin, mikä oli meikäläiselle aika luksusta.

Joku päivä aiemmin Thirassa oli parkissa tutun näköinen menopeli. Paitsi tähän oli laitettu 17" aluvanteet ja hyvinhän nuo näytti sopivan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti