perjantai 25. huhtikuuta 2014

Göreme - Cappadocia

21.4.2014 Siirtymä Göremeen. Belekistä ajelin rantaa pitkin Manavgatiin, jonka jälkeen käännyin sisämaahan päin. Päätie nousi ylös vuorille ja kävi noin 1800 metrissä ja laskeutui ylängölle, joka on noin 1000 metrissä.


Suurin kaupunki oli Konya, jossa onneksi oli jonkinmoinen ohitustie. Ylänköä riittikin sitten parisataa kilometriä Göremeen asti, joka sekin on yli 900 metrissä. Huoltsikalta saa näköjään ihan toimivia lounaita ja kohtuuhintaan. Kuuma keitto, salaatti, iskender kebab jogurttia, juoma, leipää ja turkkilainen kahvi päälle oli 32 liiraa, eli 11€ luokkaa.
Netistä oli katsellut etukäteen kämppäreitä ja vähän sivummalla Avanos kylällä oli rauhallinen kämppäri, jossa oli vain pari karavaanaria parkissa ja teltalle oli nurmialusta. Kämppärillä ei ole nettiä ja kirjoittelen tätä ravintolasta, jossa juuri söin saviastiasta jotain paikallista kebabia. Kuvia tulee taas paljon...

Suomeksi ei kunnon wikiä ollut mutta tuolla on jotain ameriikaksi
Cappadocia geologiaa

22.4.2014 Suunnitelma oli kiertää paikkakunta pyörällä ja saada vähän yleisnäkymää paikasta. Avanoksesta ajelin suoraan etelään Göremeen ja siitä Uchisariin. Välillä tuli napsittua Göremen laaksosta ja Uchisarista kuvia. Mielenkiintoinen alue on suurinpiirtein Cavusin, Uchisar,Ortahisar - kolmiosssa ja vaikka alue ei sinänsä ole suuri siellä kyllä riittää ihmeteltävää pidemmäksikin aikaa.

Aluksi Göremeä

Göreme

Göreme

Göreme

Göreme

Göreme

Göreme


Uchisar

kyyhkyslaakson kyyhkysiä

kyyhkyslaakson kyyhkysiä

pahoja silmiä ?

kyyhkyslaakson kyyhkysiä

kyyhkyslaakso

kyyhkyslaakso
Uchisar

UchisarUchisarista käännyin Nevsehiriin päin, joka on isompi paikkakunta lähistöllä. Tullessa hokasin Kipa hypermarketin ja päätin käydä katsomassa löytyykö suodatinkahvia sieltä. Löytyihän sitä ja melkolailla kaikkea paitsi tietysti trangiaan polttoainetta. Lounastus marketin ravintolassa, josta sai fajitaksia sihisevänä rautapannussa ja salaatti siihen päälle ja päivän taas jaksaa.

Palasin Uchisarin kautta Ortahisariin, josta näkyi valkohuippuinen vuori aika hyvin. Keskustassa on kivitalo taikka linna, jossa käväisin katsastamassa paikkakunnan näkymät. Kiveä oli tuettu vähän joka kulmasta, ilmeisesti maanjäristykset  pyrkii näitä hajottamaan.

Ostahisarin torni ja tulivuori taustalla

Ostahisarin torni

Ostahisarin torniYlhäältä oli kuitenkin kohtuu näkymät, vaikka tässä ei noita kivitorneja juuri ollut lähistöllä. Muutama ura sentään oli missä oli jännää pinnan muotoa.

Ylhäältä näkyi myös mielenkiintoisen näköinen paikka, jonka kävin lähtiessä katsastamassa ja siinä oli muutama luolahuone, olisko jotain kirkkotyylisiä rakennelmia olleet.


Edelleen matkaa jatkaessa oli kyltti panoraamapaikalle ja sinnehän kameli otti heti suunnan. Siitä pääsi Göremen vieressä olevaa kallioseinää lähemmäs ja muutamalta harjanteelta oli hyvät näkymät värikkäisiin kallioihin. Ilta alkoi jo painaa päälle ja aurinko piilotteli pillvien takana, joten piti aina vähän odotella, että se sieltä kurkistaisi ja saisi vähän enemmän värejä kuviin. Paikka oli Red Valley, elikkä punainen laakso.polkua

polkua

tuonne ei enää pääse


Kuvien oton jälkeen ajelin kämppärille suihkuun ja kahvia keittelemään. Leiriin tupsahti ranskalainen pariskunta, jotka olivat aikeissa matkustaa Suomeen ja kyselivät maassa matkustamisesta kaikenlaista. Aikoivat kiertää Baltian kautta Suomeen ja edelleen Ruotsiin ja sieltä Saksaan ja takaisin kotiin. Jotenkin siinä tuli puheeksi suomalaisen TV:n tekstitys ja kerroin rehellisen mielipiteeni dubbauksesta. Elikkä sehän pilaa esim. elokuvan, koska alkuperäisten näyttelijöiden puhetta ei kuule. Dubbaus mahtaa olla tehty suojelemaan maiden omaa kieltä ja kohtuu hyvin se siinä mielessä pelaa, koska dubbausmaissa ei engantia juuri ymmärretä. Tuosta ottivat nokkiinsa ja juttelu tyrehtyi siihen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti