sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Aspendos

18.4.2014 Päivä oli tyhjäkäyntipäivä Pamukkalessa. Säätiedoista katselin että aaumpäivän sataa ja iltasella alkaa poutaantua. Aamun satoikin ja jo kymmenen maissa alkoi paistella ja päivä oli ihan jees. Semmoinen huomio tuli tehtyä, kun Pamukkalen katuja käveli, että siellä ravintoloissa menut on myös kiinaksi. Ja Turkissa taitaa tällä hetkellä suurin osa turisteista olla kiinalaisia.

 Siihen asti oli kämppärillä melko rauhassa ja siinä käväisi vain joku Sveitsiläis pariskunta, jotka olivat matkalla Baikal-järvelle. Sprinteristä viritelty 4x4 matkailuauto näytti menevältä peliltä. Piti jälkeen päin googlata ja lötyi tuommoinen sivu.
http://www.cs-reisemobile.de

Nyt kuitenkin paikalle tuli 4 matkailuatoa D,F,ja kaksi TR joista toisessa oli englantilaisia. Sitten vielä kurvasi yksi kalifornialainen neito nimeltään Beth prätkällä paikalle. Oli kuulemma rahdannut pyörän Irlantiin ja kierrellyt Eurooppaa ja oli ollut 3kk Israelissa ja nyt oli menossa Kiinaan. Israelista oli käynyt Jordaniassa, vaikka kaverit oli pelotelleet, ettei siellä voi prätkällä ajaa koska kuningas on kieltänyt ne prätkän selästä tehdyn murhayrityksen takia. Noh neito oli tuuminut kuitenkin käydä kokeilemassa, eikä mitään ongelmia ollut vaikka oli amerikkalainen prätkällä tulossa Israelista :)  Jep ja oli käynyt Petran katselemassa, mitä itse olen myös haaveillut päästä näkemään muttei ole rohkeus riittänyt. Teki nykyisin hoitsun hommia ja oli aiemmin ollut jokiopas, eli sen puoleen ei hymy hyydy ihan vähästä. Ja bemarissa oli jotain 70t mailia, eikä isompia ongelmia ole ollut. Sivutuen kytkin oli kuulemma mennyt.19.4.2014 Siirtyminen Serikiin taikka Belekiin, koska kämppäriä ei maisemista löytynyt ja kurvailin tähän rannan tuntumaan hotelliin. 80 liiraa yö aamiaisella. Sääennuste kertoi Pamukkaleen iltapäiväksi sadekuuroja ja lähtö ajoittuikin aika nappiin, koska matkalla edessä paistoi aurinko ja peileistä näki sateen. Melkein heti Pamukkalesta lähdön jälkeen ajeli paikallinen Super Tenere ohi ja sen perässä ajelin jonkin matkaa. Teneren kuski viittoili sitten että pysähtyä huoltsikalle ja kun ei mihinkään ollut kiirettä niin kurvailin siihen. Tenerekuski oli vanhempi herrasmies, joka tarjosi huoltsikalla kuuman keiton ja kahvit. Lämmintä kun ylängöllä oli 5 asteen luokkaa pahimmillaan. Lisäksi kun oltiin samalla reitillä, niin hän toimi oppaana Serikiin asti. Antalayassa olikin muutama mutka, jotka olisivat voineet mennä pitkäksi yksin ajaessa.

Kaveri oli kotoisin Alanyasta ja oli ollut sukuloimassa Izmirissä ja nyt kotimatkalla. Suunnitelmissa oli Venäjän ja Euroopan turnee, jossa välietappina Suomikin olisi.


ledit lisävaloina
Antalya
Antalya


Serikistä kurvailin Aspendoksen raunioille ja koitin haeskella kämppäriä siitä läheltä. Yksi löytyikin, mutta se ei ollut toiminnassa ja oli niin sotkuinen että päätin jättää sen väliin. Lounastus paikallisessa ravintolassa ja sen omistajalta kyselin majoitusvinkkiä ja hän opasti rantaan Belekiin, että sieltä löytyy hotelleja. Belekissä oli muutamakin Golf-klubi ja muitakin aidattuja tiloja, joissa turisteja hyysättiin. Kylän laitamilta löysin vähän pienemmän hotellin ja sinne siis. Perinteiset iltakahvit keittelin huoneen terassilla :)

20.4.2014 Oli sitten varattu Aspendokselle, jossa on hyvin säilynyt Roomalainen teatteri. Ilmeisesti teatteria käytetään konserteissa sun muissa tilaisuuksissa.

Portilla sitten kävi ilmi ettei teatteriin pääse sisään ennen kuin kesäkuussa, mikä oli pieni pettymys. Remontit ja restauroinnit oli talven aikana menossa. Noh näkihän sen kuitenkin ulkopäin ja olihan siellä vähän muutakin kuin tuo teatteri.


stadion

stadion
stadion
teatteri

teatteri

teatteri

teatteri
teatteri

teatteri

teatteri
basilika teatterilta päin


vanha tie

basilika

basilika

basilika


basilika


basilika

temppelistä basilikaan päinLähivuorilta on roomalaisten vesijohto.
ja vielä kuva kukkulan päältä laaksoon päin.Rauniokierroksen jälkeen ajelin Belekiin ja lounastin Iskander Kebabilla ja revittelin ottamalla jälkkäriksi jäätelöannoksen. Täydellä vatsalla jaksoi hetken haeskella suodatinkahvia, mutta eipä taida olla helposti löydettävissä. Kaikki kahvi on turkkilaista kahvia, joka on melko jauhomaiseksi jauhettu ja se lilluu vellinä kahvikupin pohjalla. Pressopannulla kuitenkin jotenkuten menee jos ei muuta löydy. H4 lamppu sentään löytyi heti huoltsikalta, kun kameli näki enää toisella silmällä.

Aamulla alkaa siirtymä cappadokiaa kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti