perjantai 25. huhtikuuta 2014

Göreme - kiertelyä

24.4.2014 Aamulla ajelin taas Cavusiniin ja nyt kokeilin kuvata pääskysiä, jotka kiertelivät kylän liepeillä. Olisko törmäpääskyjä, koska väritys oli niinkuin haarapääskyllä, mutta olivat paljon isompia. Siivistä kuuluu vinkuminen, kun ne ottavat vähän syöksyllä vauhtia ja kaartelevat ympärillä.Välissä kävin katsastamassa Cavusinin luolakirkon, joka on paikan nähtävyys. Samanlainen kirkko, kuin mitä noissa laaksoissa oli, mutta tässä oli useampi kammio ja etuosassa on ollut kai enemmänkin tilaa, mutta rakennelmat ovat jossain välissä romahtaneet.
pylväiden välit on muurattu umpeenJa muuta oheissälää...

Pääskyillä oli pesiä vanhoissa luolahuoneissa, jotka oli tukittu niin että vain linnut pääsivät sisään ja aukot oli vielä pystyseinällä. Pesien juurelta vielä napsin muutaman kuvan.

Seuraavaksi ajelin vähän sivummalle OSM-karttojen vinkkaamana. Jotain nähtävyyksiä oli läheisten kukkkuloiden päällä ja ajelin sinne. Siellä oli jotain kivipaaseja ja melko hulppea näkymä Göremen alueelle. Paikalle tupsahti 3 maasturillista kiinalaisia, jotka olivat ostaneet safarikierrätyksen maastoautoilla. Luikahdin alta pois seuraavalle paikalle, josta olikin vähän paremmat näkymät. Avanoskin näkyi sieltä hyvin ja kämppäri paikan näki myös.

Avanoksessa lounastus paikalliseen tyyliin jotain pihvikebabia salaatin kera ja nälkä lähti kohtuullisesti. Muutaman kilometrin päässä Avanoksesta on Pashabagin kivitötteröt ja ajelin syönnin jälkeen sinne.Sopivasti ilta-aurigossa kuvien räpsinnän jälkeen jatkoin matkaa Urgubiin päin ja sielläkin jotain laaksoja oli. Goprolla meinasin ottaa videota, mutta oli mennyt kai virta päälle kivikossa ajessa ja akku oli melkein tyhjä. Goprolle pitäisi keksiä joku kuljetustila, jossa virtanappi ei painuisi vahingossa pohjaan. Virta menee melko helposti päälle ja monesti on käynyt niin, että vara-akku on pitänyt kaivaa käyttöön.

Devrent Valley:
Iltasella vielä valokuvien säätämisen jälkeen hokasin kun välähteli taivaanrannassa ja ukkonenhan se siellä väläytteli. Kokeilin sitten kuvata salamoita ja tämmöstä osumaa tuli. Valotusajaksi 30 sekkaa ja niin, että vähän jää valotus vajaaksi normimaisemalle. Salamat sieltä sitten pukkaavat esiin, jos ne sattuu siihen 30 sekunnin ajalle.

croppi edellisestä


croppi edellisestäcroppi edellisestä


croppi edellisestäEi kommentteja:

Lähetä kommentti