maanantai 28. huhtikuuta 2014

Göreme - Derinkuyu maanalainen kaupunki

27.4.2014 Göremen alueella on useampia maanalaisia kaupunkeja ja päätin käväistä Derinkuyssa, joka on noin 45km Avanoksesta etelään. Keli oli taas helteinen ja heitin ajopuvun goretextakin reppuun. Luolastoon oli jonkinmoinen jono ja yllättäen kiinalaisia oli muutama bussillinen taas pyörimässä. Luolakaupunkiin suositellaan opasta mukaan, mutta ajattelin kierrellä vain lyhyen kierroksen. Opas tietysti kertoisi vähän tarinoita huoneista ja käytävistä. Derinkuyun kaupunki ei ole suurin, mutta siinä on 8 kerrosta ja kun luolissa joutuu välillä kulkemaan kumarassa, niin jalkoihinhan se vähän ottaa.

Loppupeleissä ei luolia ollutkaan kovin paljoa valaistu ja kohtuu helppo siellä oli suunnistaa. Kerran oli suunnat hukassa kun pääreitiltä olin vähän sivussa, mutta ei kauaa tarvinnut ihmetellä, kun suunta löytyi. Yhdestä kolosta löysin paikan, mistä lähti 2 valaisematonta tunnelia ja menin vähän matkaa toista. Sieltä olisi voinut löytyä koko loppu kaupunki, mutta eipä sinne kovin pitkälle uskalla mennä. Lamppu jos menee epäkuntoon, niin ei mitään toivoa päästä käsikopelolla pois.

Luolat oli sen verran pimeitä, että kunnon salama olisi ollut poikaa. Nyt tuli vähän sitä sun tätä, mutta saahan noista vähän käsitystä mitä sieltä löytyy. Salaman valaisemat paikat on melko ok, mutta lamppujen valossa valkotasapaino on mitä sattuu ja värit myös.

ilmastointihormi

säätäjä luolassa
hautoja

ilmastointihormi alhaalta ylös
tässä ei ollut enää valoja, mutta tunneli jatkuu
välillä luolat oli ahtaita, eikä repun kanssa meinannut mahtuaPaluumatkalla pistin gepsin reitittämään Urgupiin lyhintä reittiä ja ajelin pikkuteitä sinne lounaalle. Välillä oli pari maisemaa, mistä piti pysähtyä nappaamaan kuva. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti