torstai 10. huhtikuuta 2014

Meteora - Theopetran luola

10.4.2014 Viimeisenä päivänä ajattelin käydä ajelukierroksella lähivuorilla. Aamu oli sateinen ja utuinen, joten poikkesin alkuun Theopetran luolalla. Siellä on vanhoja juttuja, vanhimmat jäljet ihmisen läsnäolosta ulottuvat yli 100 000 vuoden taakse. Esimerkiksi 120 000 vuotta vanhat jalanjäljet. Kuvissa ei sinänsä mitään ihmeellistä ole, kuvasin myös opastaulut muistiin, niin numerot säilyy paremmin mielessä.
Paikka oli hyvin valittu, sillä Meteora näkyy sellaisesta kulmasta, jossa se pystykivi solassa näyttää vähän pystykorvan jyvältä. Muutenkaan maisemissa ei ole moittimista. Luola on suhkot ylhäällä kallionseinämässä ja sieltä on ollut hyvä tiirailla missä riista liikkuu. Taikka milloinka naapurikylän ukot on tulossa tappelemaan.

luolan suuaukko

portaat luolalle
Meteoran jyvä keskellä

maisema luolan suulta
Luolakäynnin jälkeen sade ei juuri ollut hellittänyt. Päätin kuitenkin kiertää tuossa ylläolevassakin kuvassa vasemmalla näkyvät vuoret. Sade helllitti matkan varrella, mutta ylhäällä 1200 metrissä kävi lämpömittarin neula nollassa. Alhaalla laaksoissakaan ei ollut 15 astetta enempää.

Meteoran alueen turistikartta muuten löytyy tästä.
Meteoran kartta

Välimerta vielä vähän riittää itään päin ja siihen suuntaan pitänee aamulla jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti