lauantai 28. joulukuuta 2013

Volubilis

23.12.2013 Nyt oli tarjoitus ajella Meknesin kämppärille. Aamulla tuli juteltua ilmeisesti Ranskalaisen kaverin kanssa, joka oli kierrellyt Marokkoa prätkällä, autolla ja muilla kulkuneuvoilla useampaan kertaan. Häneltä kuulin ettei Meknesin kämppäriä enää ole vaan sen paikalla on parkkipaikka. Meknesin pohjoispuolella kuitenkin on toimiva kämppäri ja tavoite vaihtui sinne. Kämppärin lähellä on Volubilis-nimisen roomalaiskaupungin rauniot. Kaveri tiesi myös Fesin kämppärit joista toinen "International Camping" toimii bordellina ja juottolana, jossa paikalliset käyvät ottamassa alkomaholia. Toinen kämppäri eli Diamant Vert pitäisi olla ihan normaali camping. Kaverilla oli myös Africa Twin ja jälleen siinä kehuttiin toisten pyöriä :)

Päivä vierähti ajellessa ja muita kulkijoita väistellessä. Ennakoivan ajon kurssit voisi suorittaa juurikin Marokossa, koska täällä joutuu oikeasti seuraamaan mitää muut touhuaa. Aluksi on vähän villiä touhua, mutta äkkiä siihen tottuu. Eka päivä tuli ajeltua melkein kokonaan motaria ja koska se on maksullinen niin siellä ei juuri liikennettä ole. Huoltsikalla on hauskaa seurata letkumiehien ilmeitä, kun tankkiin menee se 30 litraa. Alkavat lopulta epäillä meneekö aine tankkiin ja kurkkivat valuuko se maahan. Bensa maksoi 12Drh/l elikkä olisko samaa luokkaa kuin Andorrassa oli 1.22€, Espanjassa oli pyreneillä halvimmillaan 1.32€, mutta etelässä oli 1.37€ marketin pumpulla. Ranskassa oli se 1.45€ marketin pumpulla.

Iltasella alkoi jo vähän nälkä vaivata, mutta kävin kiertämässä ne Volubilisin rauniot. Parkkipaikalla oli jollakin apina lemmikkinä ja se kävi tsekkaamassa kamelin heti. En saanut siitä kuvaa, kun se oli niin vikkelä ja meni hajottamaan parkkipaikan autoja. Siitä on pari kuvaa.
Onkohan tolla ajokorttia ?
 Ja sitten raunioita ihmettelmään, nyt taas tulee pötkö kuvia...
Rauniot parkkipaikalta

Volubilis

Volubilis

Volubilis

Volubilis

Volubilis

Volubilis
Volubilis
Rooman pojat on osanneet näitä mosaiikkeja latoa...
Volubilis

Volubilis

Volubilis

Volubilis

Volubilis

Volubilis

Ja taas kivijuttuja

Raunioiden lähellä oleva kylä on valahtanut rinteelle


Ja muutama panoraama.

Koko rauniokaupunki

Raunioiden jälkeen sitten piti alkaa kyselemään ravintolaa vähän ennen kämppärin paikkaa. Meitsi opastettiin huoltsikan ravintolaan ja sinne sitten kyselemään löytyisikö syömistä. Tarjoilija kyseli että minkälaista sapuskaa olin vailla ja vastasin että pitäis tässä jotain myöhäistä lounasta saada kun meinaa nälkä olla. Heppu meinasi, että eiköhän tässä jotain järjesty ja talutti meitsin lihatiskin ääreen ja kyseli että mitä laitetaan? siinä oli kokonaista sianjalkaa ja monenlaisen elukan osia ja saattoi olla joku kokonainenkin elukka. Meikäläinen siinä silmät pyöreinä ja suu auki ihmetteloin hetken ja sitten tarjoilija ehdotti että laitetaanko tuosta kinkkua 300g palasina ja meitsi että 250g vois riittää. Kun ne heitti köntin puntariin ja se näytti 305g ja köntin koko oli semmoinen syötävän näköinen niin totesin että 300g on ok. Pihalla grillimestri puhalteli hiilet kuumiksi ja alkoi lämmittelemään lihanpalasia ja meitsi meni pöytään odottelmaan että mitä seuraavaksi tapahtuu. Pöytään tuli 0.5l vesipullo, oliivisetti, lautasen kokonen leipä paikalliseen tyyliin ja yhdellä lautasella oli vihreä köntti jalapenohilloa. Kovin montaa oliivia en ehtinyt heittää huiviin, kun lihanpalat tuli pöytään. Ja jep ne oli siinä tiskillä muhineet jossain marinadisoosissa ja kun sitä vihreää mössöä vielä siveli päälle niin olipas hyvää. . Hinnasta ei taaskaan ollut etukäteen puhetta ja tuommoinen könttä luutonta ja jänteetöntä lihaa mahtaa jotain maksaakin. nälkä lähti melko sopivasti ja päälle vielä espressokupponen ja laskua pöytään. mjoo 43Drh eli reilu 4€ koko setti eikä tarvinnut ruotoja syljeksiä. täällä maaseudulla on vähän eri meininki kuin rannassa.


Siitä oli vielä muutama kilsa kämppärille ja valopallo oli jo tippumassa taivaanrantaan. telttapaikka oli 45Drh ja huone 150Drh. Itse oli katsovinani säätiedoista että seuraava päivä pitäisi vielä paistaa ja sitten sataa, mutta kämppärin pitäjä ennusti sadetta seuraavalle päivälle. Päätin ottaa huoneen, että aamulla on helpompi lähteä Atlaksen ylitykseen joka voi jäädä yritykseksi lumen takia. Kartan mukaan on pitkiä pätkiä, jotka voi olla tukossa lumen takia joulu-helmikuun välisenä aikana. Jos tulee lunta ja jäätä vastaan, niin sitten joutuu kiertelemään matalampia seutuja.
Kämppärin huone sisältä

ja ulkoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti