keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Torrox - loppumietelmät

Jees, kuukausi alkaa olla täynnä ja parin yön päästä matka taas jatkuu. Paikallaan olo ei juuri tunnu matkailulta, vaan vähän niinkuin notkuisi kotona.Toisaalta nyt kun taas on lähtö edessä, niin vähän sama fiilis kuin kotoa lähtisi. Tässä Torroxin ympärillä mainostetaan, että tässä olisi euroopan paras ilmasto ja se saattaa pitää paikkansa. Sadetta on tullut viimeksi muistaakseni Castellanessa, taikka tuossa Malagassa sateli silloin kun kävin Rondan reissulla. Jotain yöllisiä kuuroja on tullut, mutta päivällä ei ole pisaroja tullut tässä Torroxin kohdalla yhtään. Lämpötila on melko vakaasti ollut päivällä 15-17 ja yöllä 7-10.
Huomenna vielä olisi pyörään öljynvaihto, pyykinpesu ja kamojen pakkausta nippuun.


tässä torroxissa ollessa tuli luettua muutama kirja, joista tässä pikku arvostelutuokio.

Ed Mcbain : The Sentries
Ihan jees tarina, mutta loppu oli vähän köykäinen. Väkisin väännetty yllätys. helppoa tekstiä lukea.

Tom Clancy : Without Remorse
 sujuvaa ja helppoa tekstiä ja ihan ok lukemista. Sotateknistä sanastoa, jotka menee ok, mutta lyhenteitä ei juuri selitelty.

Terry Goodkind : Stone of Tears
fantasiajuttuja, jossa sisälmykset roiskuu ja miekat kalskaa. mielenkiintoinen opus. englanniksi vähän raskaampaa, koska kirjassa on juttuja, joille ei oikeasti ole sanoja missään kielessä.


Douglas Adams : Dirk Gentlys Holistic Detective Agency
Kirjassa on takuulla ajatuksia ja ideoita joita ei ole tullut ajatelleksi. Vähän raskasta lukemista, koska välillä lauseet joutuu lukemaan useampaan kertaan, jotta tajuaa mitä niissä yritetään sanoa.
Kaveri on siis kirjoittanut "käsikirja linnunradan liftarille".Paikallisista ravintoloista :
Selkeästi parasta sapuskaa sai parista intialaisesta. Rannassa oli vähän halvempaa ja parempi palvelu, päätien varressa oli enemmän valikoimaa, mutta oli vähän tyly kaveri tarjoilemassa. Rannan inkkarissa pystyi tilaamaan tulisuuden iten halusi. Pientä kokeilua tarttee, että tietää mitä kukanenkin tulisella sapuskalla tarkoittaa.

Rannan inkkari


Seuraavana oli Carne-buffet, eli lihabuffetti jossa sai popsia lihaa tappiin asti. Liha oli vartaassa grillattua ja ihan ok, vaikkei ollut maustettu juuri mitenkään. pottua,riisiä,salattia ja leipää tuli pöytään myös automaagisesti.

Seuraavana listalla on 3 kpl kiinalaista, joissa sai ihan perus kinkysapuskaa.

Tästä sai oikein massaman-curryä pottuineen, mutta ilman soosia. massaman oli oikean makuista muttei ollut tulisuutta eikä soosia, niinkuin inkkareissa oli. Tässä olis olllut sushiakiin jos fisu maistuu.


 Rannassa oli miljoon muuta perusravintolaa, joissa sai lihanpalasia ilman makua :).Alla muutama träkki gepsistä, pitäisi avautua googlemapsiin. Nämä eivät avautuneet esikatseluun, joten toimivuus paljastuu vasta julkaisun jälkeen. Koko reitti on suurinpiirtein vielä tallessa, mutta sitä ei tähän googlemapsiin saa. Google-earthiä ei mulla tässä koneessa ole mutta siinä vois toimia tuo koko reittikin kertakatsellulla.
Elikkä alpit Genevestä Castellanen lähtöön
alppipolut

Reissut Ax-Les-Thermesistä ja Argeles-Gazostista
pyreneiden polut

tämä ei suostunut menemään yhteen kuvaan, siinä taitaa olla 3 eri sivua trackejä.
Espanjan etelärannan reissuja
costa del sol polut palasina

Pahasti on joulu tulollaan ja vähän arveluttaa viitsiskö mennä afrikan puolelle vielä, mutta kaipa siellä ruokaa saa jostain joulunakin....

2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia. Otahan kaiken varalta possunpotkaa mopon sivulaukkuun, niin saat pidot pystyyn. Hyvät Joulut ! .jarkko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olishan tuolla Espanjan marketeissa possun potkia ollut, mutta olivat niin isoja ettei olis jaksanut kantaa :) Hyvät uudet vuodet sinne !

      Poista