lauantai 28. joulukuuta 2013

Asilah

21.12.2013 En taaskaan hankkinut lippuja etukäteen ja ajelin suoraan Algericaksen satamaan. Siinä sitten joltain reppureissaajalta kysäisin mistähän täältä löytyisi lippuja ja kaveri oli itsekin lippuja menossa ostamaan. Liput saatiin lopulta hommattua ja yllättäen sai ajaa melko suoraan laivaan.
Laivassa juttelin sen reppureissaajan kanssa vielä ja hän oli Saksasta tulossa ja menossa Ghanaan liftaamalla. Just pahvilappuun alkoi piirrellä/kopioida arabiankielellä "Rabat"-nimeä mallista. Reissun paperit oli kuulemma etukäteen hommattuna paitsi Mauritanian Visat, jotka oli kuulemma kalliit ja hitaat saada.
Gibraltarin kivi meren puolelta

Afrikka

Afrikka

Afrikka

Tanger Med satama, joka on noin 50km Tangerista
Laivalla sai leiman passiin ja "carnet de moto" piti hommata rannasta. Edellisellä reissulla paatti meni Tangeriin, mutta nyt oli joku uusi satama "TangerMed" ja se oli aika lähellä Ceutaa. Satama-alueelta kun pääsi pois niin alkoi tuttu lappuruletti.
Siinä oli pari Espanjalaista kaveria menossa eteläänpäin AfricaTwinillä ja TransAlpilla. Hetki siinä kehuttiin toisten pyöriä ja ihmeteltiin lappuruletin ihmeitä. "Carnet de moto" on lappu jolla todistetaan että ulkomailla rekisteröity ajoneuvo on tuotu maahan ja sen avulla mopon myös saa pois maasta. Tuotaessa 3 kopiosta yksi jää tulliin ja kaksi lähtee mukaan. poistuttaessa yksi jää taas tulliin ja viimeinen osa jää mukaan. jos parin vuoden sisällä tulee uudestaa maahan niin se viimeinen osa ilmeisesti pitäisi olla tullessa mukana. Näin väitti yksi espanjalainen skootterikaveri, joka asusteli Algericaksessa ja kävi Marokon puolella useamman kerran vuodessa.

Alkuperäinen suunnitelma oli ajaa samantien Meknesiin, mutta kun lopulta tullista pääsi läpi oli aurinko jo sen verran alhaalla että päätin jäädä rannikolle. Motaria pitkin Tangeriin päin vähän matkaa ja sitten pudotin motarilta pois ja douh, se olikin maksullinen vaikkei sitä missään mainittu kylteissä. maksuportilla kaveri ei hyväksynyt visaa, mutta eurot kävi. Samalla kysäisin olisko tässä lähellä kämppariä ja heppu meinas ettei ole ja kun ei takaa ollut ketään portille tulossa, niin se neuvoi miten ajaa Assilahiin asti ja sieltä pitäisi toimiva kämppäri löytyä. Noh, eikun takaisin motarille ja menoksi. Juuri ennen auringonlaskua olin perillä ja kämppärikin löytyi. Kämppärin heput sitten myivät mulle huoneen, koska telttapaikka olisi ollut 70 Dirhamia ja huone 100. Teltan pystytys/purku ja ilmapatjan täyttö vie sen verran aikaa, että piti se huone ottaa. Kuuma suihku lämpeni nestekaasulla :) mutta pelasi ihan ok.

Kämppärin huone ulkoa

Kämppärin huone sisältä
 Vieressä oli ravintola jota heput suositteli, kun mainitsin että nälkä on kova ja sapuskaa pitäisi saada. Suihkun jälkeen menininkin siihen ravintolaan ja sapuskaa valitessa jo kävi epäilys että voipi tulla kalliiksi, kun hinnoista ei ollut puhetta. Ja jep niinhän siinä kävi että melko luxus-sapuska kannettiin eteen ja sen parhaani mukaan söin. 400 Drh elikkä jotain 40€, en asiasta valittanu, totesin vain että "aika kallista". Leipää oli korillinen, oliiveja ja alkupalaksi jotain maustettuja kasviksia, varsinainen alkupala oli kalasalaatti ja pääruoka oli parasta fisua mitä saa ja sitä oli reilu puolikiloa, eli ihan en ruotoja imeskellyt vaan nälkä kyllä lähti.

PCTV tikku näyttää täälläkin muutamaa kanavaa, muttei kielitaito ihan riitä vaikka olisi tekstityskin. Illalla tuli ottelu Marokon ja Saksan välillä olikohan 0-2 saksalle ja sitä varmaan tuojotti koko Marokko. Tikun antennissa on magneettijalusta ja kameran jalusta sopii sille näppärästi mastoksi.

22.12.2013 Seuraavana päivänä kävin kiertämässä rannalla ja pari kaveria oli pitkien virvelien kanssa kalastamassa aallonmurtajalla.

Asilah rantaa

Asilah rantaa

  
Kalastaja aallonmurtajalla

Asilah aallonmurtajalta

 Hetken päästä rannalla tuli vastaan parittaja, jolla olisi ollut emäntiä hommissa parissa rekan kontissa. Tämmöiseen käsitykseen tulin, vaikka kaveri puhui lähinnä arabiaa ja jonkin verran espanjaa. Liikkuvan bordelliin sisäänheittäjä oli se heppu.

 Noh kun tuosta pääsi eroon niin seuraavaksi tuli vastaan hässlereitä ja meitsi siinä seurasi häsläyksen loppuun ja jonkin verran maksoin huvista :)

Häslinki meni seuraavasti :
Tiellä oli hevoskärryt joista nappasin kuvan.

Samantien siihen tuli kaveri tarjoamaan kärryillä kyytiä ja totesin että mieluummin kävelen. Siitä sujuvasti jutellen siirryttiin myyntipöydä luokse, jossa oli koralleja ja jotain fossiileja kivissä ym. sälää. Selitin ettei pyörä kyytiin oikein mahdu ylimääräistä ja sitten siinä yksi kaveri lähti mukaan kaupunkia esittelemään. Selitti että haluaa opetella englantia ja ettei lähde oppaaksi. Siinä tuumin että 90% varmuudella lopussa ruinataan rahaa. Annoin kuitenkin hepun lähtä oppaaksi ja siinä samalla heitettiin yleistä läppää. Heppu kertoi olevansa kalastaja, joka aina välillä tekee opaskierroksia(mutta nyt siis ei ollut oppaana).


Hautausmaa
 Kierroksella sitten poikettiin kahville ja siinä oli sitten seuraava riskipiste. Kaveri haki mulle teen ja otti itselle kahvin ja samalla kävi jossain mutkan. Tarjouduin maksamaan juomat, mutta heppu ei huolinut tarjousta ja siinä tuli 99% varmuus häsläyksestä. Kahvin aikana kaverin luona kävi useita tuttuja ja siinä suunniteltiin seuraava vaihe lennossa. Otin riskin ja join teen, joka oli kyllä ihan jees makeaa marokkolaista teetä. Juonnin aikana vähän fiilistelin että tuntuuko missään :) yleisellä paikalla oltiin, eli jos jotain huumaustippoja olisi ollut niin olisi ehtinyt vähän herättää melua ja ihmetystä ennen putsausta. Tee oli kuitenkin ihan ok, eli siisti häsläys oli menossa. Siitä sitten lähdettiin takaisin päin ja vähän eri reittiä. Opas siinä totesi että kahvit jäi maksamatta, tarjouduin taas maksamaan, muttei sopinut koska myyjä oli varmaan jo lähtenyt "myyntivuorosta".
Kahvilan edessä ollut kiinanmopo

Samaa koreutta kuin Alhambrassa
 Lopulta tuli vastaan pari kaveria, joista toinen otti vähän riidan alkua tämän minun oppaan kanssa. Toinen kaveri höpisi jotain Marokko-Saksa jalkapallo-ottelusta ja luultavasti heput porisivat jalkapallosta mutta riitaisalla äänensävyllä häsläyksen koreografiaan kuuluvasti. Kun siitä jatkettiin, niin kaveri kertoi että riitaa haastanut kaveri oli hänen kalastajaporukastaan ja oli näreissään kun tämä oli oppaana ja olisi pitänyt lähteä kalaan. Tämä oli sovittu siinä kahvittelun aikana ja pelkkä riita/uhkailu riittää koska meitsi ei tiedä mistä on kyse, niin tämä opas voi selittää sen miten huvittaa. Kahvin tarjous ja maksamatta jättö oli myös taktiikkaa. Tuon riitelyn jälkeen sitten alkoi selittely miksi sitä rahaa pitäisi saada. Normaalista kun kaveri on oppaana, niin hinta on 180Drh eli jotain 18€. Totesin että alussa sovittiin ettet ole oppaana, mutta ne kahvit voin tarjota ja pari euroa päälle ja tarjosin 40Drh. Heppu pudotta pyynnön 100Drh kun ei tullut alussa sovittua että hän olisi opas, mutta kahvit ja tee oli hänen mukaansa kalliimpia kuin Suomessa. Totesin tuon ääneen ja tarjosin 40Drh. Pyyntö tippui 90Drh, tarjosin 40Drh jne pyyntö jäi 70Drh eli about 7€ ja lisäksi tuli selityksiä että pitäisi saada lapsille ruokaa ja emäntä nalkuttaa kun ei ole ruokaa pöydässä. Siihen sitten tarjosin 40Drh tai ei mitään, molemmat käy mulle ok :) Heppu meinasi ettei 40Drh kelpaa ja totesin että hieno homma, kiitos teestä ja kierroksesta se on moi ja lähdin menemään. Pääsin semmoset 30 metriä kun alkoi kuulua huutoa että finland!!finland!! ja kaveri tuli perässä ja meinasi että ne 40Drh sitten kuitenkin kelpaa(sanasta sanaan jotenkin että "ok ok, gimme the fuckin money"). Totesin ääneen, että nytkö ne 40Drh sitten vaihteeksi kelpaa ? Kevyttä kiroilua oli havaittavissa ja ymmärsin että kaveri toivotteli surkeaa lomareissua. eli show maksoi sen 4€ teetarjoiluineen. ihan jees kun siinä kuitenkin oli se opastelu mukana, jolle ehkä jäi se 3€ hinta. paitsi että kaveri joutunee jakamaan tuoton muutaman muun hepun kanssa, niin ei paljoa näppeihin jää. Parempi ehkä kuitenkin jotain maksaa, ettei kylkiluiden väliin tule mitään ylimääräistä teräsjuttua.
Rantaa medinan kohdalla

Tuon shown jälkeen sitten kävin syömässä jotain vähän halvempaa fisua kuin mitä edellisenä iltanan tuli nautittua. Lounas maksoi 70Drh 0.5l mineraalivesi, marokkolainen salaatti, seka kala-annos, jossa oli mustekalaa, katkarapuja ja jotain isompia ja pienempiä kaloja muutaman ranskalaisenperunan kanssa tomaattisoosilla. ihan jees maun puolesta, vaikka itse en ruotojen syljeskelystä oikein tykkää.

Seuraavaksi kohti Atlasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti