tiistai 24. kesäkuuta 2014

Woodhenge

17.6.2014 Stonehengen lähistöllä on woodhenge, jossa on ollut puusta tehtyjä ympyröitä taikka ovaaleja. Suuntaus on niissäkin ollut niin, että ovaalin pitkä sivu on keskikesän auringonlaskun suuntaan. Woodhengeen on vapaa pääsy ja tukkien tilalla on betonipaaluja joiden sekaan pääsee kävelemään.









Tarkoitus oli käväistä katsomassa Stonehenge, mutta taskussa oli vain Isle of Manin puntia ja eivät kelvanneet stonehengen portilla. Totesin vain, että säästin juuri 15£. Kohtuu kallis pääsymaksu siitä että pääsee kiertämään Stonehengen läheltä. Kivien väliin ei pääse, vaan joutuu katselemaan kauempaa.





Ajelin lähistölle Amisburyyn ja vaihdoin Loydsin pankissa IoM setelit englantilaisiin ja 1:1 vaihtuivat, eli samalla Sterling kurssin puntiahan ne ovat. Jollain huoltsikalla piti myös maksaa kortilla, kun ei setelit kelvanneet, totesivat vain etteivät ole Sterling puntia. Pankin vieressä oli pubi, josta sai kunnon rumb-steakin, jolla nälkä siirtyi kauemmas.

Takaisin Stoenhengelle en viitsinyt enää lähteä ja olisihan lipun voinut ostaa kortilla, jos olisi tosissaan sinne ollut menossa :)

Siispä ajelin Portsmouthin satamaan ja ostin lipun Le Havreen 52£ kansipaikalla, hyttiä ei taaskaan saanut. Laivaa oli odottelemassa myös Australialainen motoristi, jonka kanssa heitettiin läppää laivaa odotellessa. Laivaan otin haltin makuuallustan ja tyynyn ja vuodepaikka löytyi baarin portaiden alta. Tulpat korviin ja unten maille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti