keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Etretat

18.6.2014 Aamulla laiva oli Le Havressa ja aussin kanssa ajeltiin sataman lähelle aamukahville. Poristessa selvisi, että kaverilla oli karkeasti samanlainen reitti suunnitteilla, kuin mitä itsellä oli ollut. Itse oli menossa Etretatin jyrkänteitä katselemaan ja ne olivat Havresta vain noin 30km, joten aussi tuli mukaan.

oikean puoleisen liikenteen muistilappu


 Ensin käytiin kiviseiniä ihmettelemässä alhaalta rannasta, sitten haettiin ruokapaikka.
Syönnin jälkeen Etretatin kämppärille, mutta toimisto ei ollut vielä auki, joten käytiin hakemassa viereisen kylän marketista ruokaa. Sitten takaisin kämppärille, jonne vielä mahtui. Yön hinta on 8€ ja kaikki palvelut löytyy, jopa vessapaperit oli paikallaan. Illalla oli kaikilla paikoilla asukkaita. Iltapäivällä käytiin läpi omat pysäkit reitillä ja joitain kuvia katseltiin, jotta saa käsitystä mitä eri paikoista löytyy.
Illalla itse kävelin kämppäriltä kuvailemaan kallioita auringonlaskun aikaan.


19.6.2014 Aamulla Aussi lähti jatkamaan matkaa ja itse otin päivän rennosti tekemättä mitään.

 Illalla taas kävin kuvailemassa kallioita toiselta suunnalta. Molempina iltoina mereltä tuli pilvet juuri samaan aikaan, kun aurinko olisi ollut parhaassa paikassa. kohtuu kuvia kuitenkin sain otettua, edellisellä kerraa oli harmaan pilvinen keli ja nyt sai vähän sinistä väriä veteen.venettä vinssataan rantaanJa kun pilvet tulivat auringon eteen vielä muutama räpsy lokeista ja merestä.
20.6.2014 Siirtymää kotia kohti ja leiri nousi vielä Ranskan puolelle lähelle Belgian rajaa.

21.6.2014 Siirtymää Belgian läpi Ardennien mutkateitä pitkin. Saksan puolella löytyi A1 motari, jota pitkin ajelin Dortmudin pohjoispuolelle ja sinne laitoin leirin pystyyn. Saksalaiseksi kämppäriksi oli edullinen, koska hinta oli vain 6€ + 1€ piti laittaa suihkuun.

22.6.2014 Päätin käväistä katsomassa ZTK:n valikoimat Schneverdingenissä. Motarin levähdyspaikalla juttelin jonkun saksalaisen motoristin kanssa. Hän epäili ettei taida olla auki näin sunnuntaina. Itsekin hoksasin vasta siinä että on sunnuntai, mutta päätin käydä silti katsomassa jos sattuisi kuitenkin olemaan auki. Jossain grillillä kävin syömässä leikkeen ja kurvasin ZTK:lle ja piha oli täynnä prätkiä, eli pääsi sinne ainakin sisään. Prätkäpuoli oli kiinni, mutta kahvila oli auki ja myytävät prätkät pääsi kiertelemään. Triumpheja ja Bemareita oli melko paljon.

Sitten ajelin Travemundeen katsomaan saisiko lippua laivaan. Iltasella kuitenkin kävi ilmi, ettei juuri sinä iltana ollutkaan lähtöä. Piti siis vielä yöpyä kerran Ivendorfin kämppärillä. Samalla maksoin lokakuussa maksamatta jääneen yöpymisen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti