torstai 12. kesäkuuta 2014

Isle of Man - viides kilpailupaiva - Glen Lough camping

5.6.2014 Edelliseltä päivältä sivuvaunujen kisa ja lightweight/senior superbike treenit oli siirretty tälle päivälle. Sivuvaunut ajoivat 3 kierrosta ja harjoituksissa oli käytössä 1 kierros per pyörä.

Kun oli flunssainen olo ja sivuvaunut ei hirveästi kiinnosta, niin katselin ajoa kämppäriltä. Katselupaikka oli teltalta noin 50m. Union Mills olisi ollut muutaman sadan metrin päässä, mutta siellä lienee aina paljon katsojia.
Eli aluksi sivuvaunuja.
eihän kaveria ulos jätetä :) , olisko teltanlämmitin.

Pienen tauon jälkeen tulivat superbiket ja lightweightit, jossa Tuukka Korhonen(59) on mukana.


Korhonen

Korhonen


Varsinaista flunssaa ei tullut, mutta ihme nuha tuli. Vähän heinänuhan tapainen, eli kaasari tiputti nestettä jatkuvasti.

Illalla oli vielä ilotulitus Douglasissa ja lopulta päätin käydä sen katsomassa, vaikka nuha vielä vaivasi. Menin samalle mäelle, mistä katselin lentonäytöksen. Vieressä oli joku ammattikuvaaja kuvaamassa ilotulitusta ja poristessa kerroin etten ilotulituksia ole kuvannut ja asetukset on vähän hukassa. Hän kävi sitten säätämässä kameran "ilotulitukselle". Periaatteessa vain "Aperture priority" aukoksi jotain 8, manuaalilla fokus kauas, ISO 100 ja siitä vain räpsimään niin paljon kuin ehtii. Valotusajaksi tuli jotain luokkaa 5-10 sekuntia ja siinä ehtii tulla raketeista jo niin paljon valoa, että kuvassa raketit on vain valkoista, eli kuva palaa puhki. ISOa ja aukko säätämällä kokeilin eri valotusaikoja ja välillä zoomailin vähän eri sommittelua.


Ilotulitus oli noin puolitoista tuntia auringonlaskun jälkeen, eli pitkällä valotuksella sininen taivas näkyy vielä kirkkaana ja kaupungin valot valaisevat rakennuksia. Iltataivasta en osannut ajatella etukäteen, mutta kuvauspaikka osui kuitenkin melko nappiin.
Itse olisin yrittänyt saada enemmän "snapshotteja", eli lyhyempää valotusta ja yksittäisiä raketteja esiin. Silloin olisi tuo sininen taivas jäänyt saamatta kuvaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti