maanantai 24. helmikuuta 2014

Torrox - loppuveto

24.2.2014 Toinen kuukausi täynnä Torroxin kämppärillä. Viimeinen päivä oli sopivasti kylmä ja sateinen. Siirtymä Almerian itäpuolella olavaan Capo de Gatan luonnonpuistoon ja parisataa kilometriä sateessa ja noin 8 asteen lämmössä.
Lisäksi viimeisenä yönä tuli mahatauti ja nukkuminen jäi vähiin ja ruoka ei maistunut. Viimeiset päivät tuli kokkailtua itse eli syyllinen löytyy peilistä jos tuo nyt ruokamyrkytys oli. Kuumetta piti yöllä jonkin verran.

Torroxista ei näin toisella kertaa juuri mitään erikoisempaa sanomista ole. Melko rauhallista oli, koska eka kerralla tuli paikkoja kierreltyä. Nerjan luola oli ehkä parasta antia tällä kertaa. Pyörä ja ukko on taas menokunnossa ja kyllähän tuota starttia jo tuli odotettua, että pääsee taas tien päälle.


Muutama kirja tuli luettua.

Ekana oli Burning City, joka oli ihan jees. Vähän erilaista tarinaa, eikä ollu grailin metsästystä/sormusten herraa.


Hyperion ja Fall of Hyperion kannattaa lukea pompsissa, koska molemmat kirjat yksinää jää vähän orvoiksi. scifi juttuja ja muutama jännä idea kirjoissa oli mm. Varakkaammalla porukalla oli talo tehty niin että ovet oli portaaleja eri maailmoihin ja käytännössä voi asustella vaikka 7 planeetalla/maailmassa yhtäaikaa kun eri huoneet on eri paikoissa.
Toinen jännä juttu oli veijari joka pystyi hallitsemaan aikaa suhteess omaan ja muiden näkökulmaan. Tappelun tullessa jos porukat vaikka ampuu sitä, niin se säätää ajan kulkemaan omalla kohdalla hitaammin ja se voi rauhassa väistellä ammukset ja vaikka käydä veitsellä erottelemassa vihulaisten lihat luista. Vihulaisten näkökulmasta homma tapahtuu silmänräpäyksessä ja ja lihojen erotus on räjähdystyyppinen tapahtuma.
Näissä jokatapauksessa muutenkin kikkailtiin ajan kanssa ja sitä on melko vaikea saada loogiseksi ja uskottavaksi.


Viimeiseksi oli Lightstone, joka oli tyypillinen graalin maljan etsintä miksattuna sormusten herraan. Sinänsä ihan jees ja varmaan ihan hyväkin, jos ei noita muita seikkailuja ole aiemmin lukenut.

Kun tuon Lightstonen kävin palauttamassa Nerja Bookstoreen, niin silmään sattui Hobitti ja sen otin vielä matkalukemiseksi. Mitä sitä on ehtinyt lukea niin kohtuu jouhevaa kerrontaa on, mutta ihmetyttää kyllä että kirjasta Jackson vääntää 3 pitkää elokuvaa. Joutuvat jonkin verran keksimään itse lisää.


Uusia ravintoloita löytyi vielä pari, eli Velez-Malagan kohdalla on Eroski ostoskeskus ja siellä oli kiinalainen buffetti, jossa sai itse kerätä raaka-aineet ja antaa ne kokille, joka wokkasi ne valittuun kastikkeeseen. hot-souce ja hot-sour-souce oli hyviä, muita ei sitten tullut maistettua ja hot-soosia tuli otettua melko moneen kertaan.
Sitten sinä Ferrara lihabuffetin vieressä oli "Brasilian Barbecue", joka oli samalla periaatteella toimiva systeemi. Aiemmin luulinkin että ne olisi olleet sama ravintola, mutta eipä ollut. Ferrara oli lomalla maaliskuuhun asti niinkuin oli se parempi inkkarikin.

Suunnitelma on nyt ajella rantaa pitkin etelä-italiaan ja sieltä mennä lautalla Kreikan puolelle. Saa nähdä miten tuo vetokettinki pitää, kun sitä on nyt saanut kiristellä useampaan kertaan mikä meinaa, että o-renkaat on entiset. Jos kuitenkin jonkun tonnin sinnittelisi ja vaihtaisi sitten öljyt,suodattimen ja ketjut samalla kertaa.

1 kommentti: