torstai 20. helmikuuta 2014

Torrox - Cuevas de Nerja

19.2.2014 Nerjassa on tippukiviluolia, joissa käväisin ihmettelemässä. Luolassa on 3 "salia", jotka on melko isoja. Tämä taisi olla toiseksi suosituin nähtävyys costa del solissa. Joskus on Ranskan puolella tullut käytyä Aven Armand ja d'Orgnac joten ei mikään spektaakkeli ollut. Jänniä paikkojahan ne on kun se ottaa satoja tuhansia vuosia kasvattaa noita korkeita pilareita, mitä tässäkin luolassa oli.

Taas tulee kuvia paljon..., aika harva on oikeasti terävä, koska kolmijalkaa eikä salamaa saa käyttää. Valaistus on silmälle vielä sopivan hämärä, mutta ilman stabilointia/kolmijalkaa ei meikäläinen näistä saa teräviä kuin tuurilla. Pitelin kameraa kaiteen tai kivien päällä, mutta silti kuvat on vähän liikahtaneita. Tällä nettitarkkkuudella ei onneksi haittaa....

Mikäs sen hienompaa olis kuin vetää virtuaalipanoraama tuelta, mutta kun ei niin ei.

Eka salissa oli koululaisille menossa joku näytelmätyyppinen esitys.


Ja tässä taitaa vaihtua linssi fisuksi.Säätäjä luolassa
suoraan ylöspäin


Ja tässä taas vaihtuu 17-40 ja sama kierros uusiksi

ylöspäinylöpäin

Tämän jälkeen piti taas käydä Almunecarista Granadaan menevää tienpätkää ajelemassa. Nyt kävin jalkaisin solan vieressä olevalla huipulla ja sen jälkeen ajelin soratietä pitkin Lentegin kylille, josta pikitietä Otivariin lounastamaan ja sen jälkeen kämpille.


Sierra Nevada näkyy tännekin

Sierra Nevada zoomattuna


Ja muutama panoraama.
Sierra Nevada vasemmalla ja luonnonpuisto tässä oikealla laaksossa.

Sierra Nevada

360 astetta mäen huipulta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti