torstai 27. helmikuuta 2014

Cabo de Gata

Pari päivää tässä meni mahatautia sairastellessa, kun ei uskalla kovin kauas vessasta lähteä :)
Lopulta kokeilin vähän käydä ajelemassa, mutta takaisin piti tulla. Melkolailla oli tarkin istunnolletulo, mitä muistiin tulee. Enivei jotain kuviakin sai otettua ja vieressä oleva saksalaiskaravaanari antoi paikkakunnan esitteitä lainaan ja joutunee tässä vielä niin kauan olemaan että ehtii muutamat pienet kävelyretket tehdä.

Cabo de Gata on yllättäen tuliperäistä kiveä, eli jotain miljoona vuotta sitten on alue ollut aktiivinen. Joka tapauksessa jäljelle on jäänyt monenlaista ihmeteltävää. Muutamassa päivässä ei ehdi kuin raapaista pintaa. Jotkut tässä kämppärillä olevat ovat melko vakiovieraita, eli palaavat näihin maisemiin uudestaan ja uudestaan.

Kämppärin ja niemen vuorten välissä on Michelinin testirata-alue, jossa mahtaa olla vaikka minkälaista rataa, joissa voi testailla erilaisia renkaita. Siinä kartan mukaan näyttäisi olevan melko loihakka ovaali, jossa saanee ajaa millä vehkeellä tahansa niin lujaa kuin haluaa... jos sen pinta on ok.

Tuossa muutama kuva eka ajelukierrokselta.
Kämppäriltä cabo de gatalle päin

vähän lähempää

Mirador las Sirenas

Mirador las Sirenas

Mirador las Sirenas
Mirador las Sirenas

Mirador las Sirenas

Mirador las Sirenas

Mirador las Sirenas, tai vähän sen jälkeen

Mirador las Sirenas, tai vähän sen jälkeen, rannalla oli joku nimikin

Valkoista ja mustaa kiveä

Lokkiteline
Ja muutama panoraama näistä maisemista.

Mirador las Sirenas

Mirador las Sirenas

Mirador las Sirenas, Almeria tuolla kaukana
Iltasella kävin kävelemässä kämppärin lähellä olevan kosteikon luona. Siinä loikkii jäniksiä pitkin ja poikin tietä, mutta piiloon ne menee ennenkuin lähelle pääsee. Monenlaista sorsaa asustaa lampareessa, joka ei ole suoraan yhteydessä mereen, mutta on lähimmillään muutaman kymmenen metrin päässä siitä. Auringon laskettua alkoi paikalle tulla lintuja parvissa.


Olisko nämä naakkoja kun pitvät kovaa kirkumista
 Tuohon parveen tuli aina välillä täydennyksiä muutaman kymmenen linnun parvissa.

Sama naakkaparvi
Parvi palaamassa yöpuulle


Poispäin kävellessä alkoi lepakkoja lennellä ja yhdellä silmäyksellä niitä oli kymmenkunta ilmassa. Vaikka hämärä alkoi jo painaa päälle, niin sain niistä tuommoiset hämäräkuvat muistoksi...
Lepakko iltataivaalla

Lepakko iltataivaalla
Seuraavana päivänä lounastus kämppärin lähellä olevassa ravintolassa ja sitten kierrokselle. Aluksi edellisen päivän paikat uusiksi ja käännös perillä olevan majakan luona.

rannassa on vinssejä joilla saa hinattua veneen maihin

edellisenä päivänä ehdin käydä tuolla

Tästä matka jatkui San Joseen ja alla olevassa kuvassa näkyy korkeimman huipun oikealla puolella oleva mäki, jonka päällä ehdin käydä. Vartiotorni oli senkin päällä.
Näkymää San Joseen päin.

zoomattuna
Palatessa kävin nappaamassa kuvan muutamasta Flamingosta, joita näkyy pyörivän maisemissa.Seuraavana olikin sitten jo San Josen kylä.
San Jose

San Jose

las Sirenasiin päin

las Sirenasiin päin
las Sirenasiin päin
las Sirenasiin päin
Ja sitten jalkapatikassa San Josen torren viereen maisemia katselemaan. Ylös asti ei polkua ollut ja se piti siinä lenossa katsella. Tästä tulosuunnasta oli tuommoinen lippa, mutta toiselta puolelta pääsi suhkot helposti ylös, paitsi että kyllähän siinä vähän hiki tuli.
torni ylhäällä

San Jose toisesta suunnasta

näkymä eteenpäin

laavakiviä

valkoisia kallioita alhaalla


siinähän se torni on

tornin vierestä alas

ja san jose

ja alasTuosta sittan taas alas ja kämppärille suihkuun ja evästä naamaa kohti.

Trangian liekki näyttää nyt hyvältä puhtaan etyylin kanssa. Jotain karstan paloja hehkuu tuossa kupin sisäreunassa...Täällä näyttää olevan kevään merkkejä maassa. Jonkin verran siitepölyä jo lentää ainakin jostain mäntylajeista. Jotkut lehtipuut jo pukkaa lehteä...  Saapa nähdä pitääkö kohta alkaa popsia zyrtekiä vai mitä heinixiä se oli.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti