lauantai 15. helmikuuta 2014

Torrox - Lentegi

13.2.2014 Näitä teitä katselin jo edellisellä kerralla, muttei tullut lähdettyä tutkimaan pääseekö solasta yli. Nyt sitten taas ajelin ensin Almunecariin ja siitä Otivariin ja sen jälkeen lähti tie ylös Lentegiä kohti ja kartan mukaan siitä pitäisi pystyä jatkamaan vuoren harjanteen yli Motrilin puolelle.

Aluksi muutama rauhallinen ranta Nerjan ja Almunecrin väliltä
Lentegi

Lentegi
Lentegi

Lentegi
Tästä ylöspäin mennessä tie muuttui soraksi, niinkuin vähän arvelin ja edellispäivinä oli tullut rankkoja sadekuuroja, joten ajelin suhkot varovasti jos sattuu tie pudonneen laaksoon. Ei kuitenkaan mitään isompia ongelmia ollut, jossain paikoissa oli vesi kuluttanut melko syvät urat, mutta tie oli ok.

Alla olevassa kuvassa näkyy Almunecarista Granadaan menevän tien reitti. Edessä alhaalla olevassa laaksossa on Otivar näkymättömissä, oikealla on Lentegi. Edessä keskellä on sola, josta eilen otin kuvia tänne päin ja oikealla on harmaat kalliot, joista myös on kuvia napsittu. Niiden jälkeen alkaa tasanko, jota riittää Granadaan ja pidemmällekin.

Almunecar - Granada reittiä

Almunecar rannassa
Almunecar keskellä, tie jatkuu vasemmalla olevan kiven vierestä
melkein solan päällä

Solan päällä


Kuva otettu siitä kiven vierestä, rannassa Almunecar, alhaalla Jete
Ylhäältä katsellessa hoksasin, että täältäkin Afrikka näkyy juuri ja juuri. Paljaalla silmällä näkee tumman kaistaleen, joka on melko varmasti maata meren toisella puolella. Matkaa on noin 200km ja sola on noin 1km korkeudessa, joten melko pitkällehän siitä hyvällä kelillä näkee. Yritin saada maata näkyviin kuvaan, mutta kuvasta joutuu ottamaan cropin, että tumma raja alkaa näkyä.

Alla olevista toinen kuva on palanen eka kuvasta keskeltä. 2/3 osaa ylhäällä olevan pilvinauhan alapuolella näkyy tumma nauha joka omasta mielestäni on Afrikan tomua.

Tästä ei tummaa osaa vielä oikein erota

Mutta tässä se jo näkyy ja siinä on hiukan muotojakin


Solan ylityksen jälkeen olisi Sierra Nevada näkynyyt hienosti, jos ei olisi ollut pilvinen keli.
Solasta sierra nevadaan päin
 Pienen harhailun jälkeen osuin trackille, joka vei Guaja Altoon ja päälystetylle tielle. Yllättäen OSM-kartassa ei näitä trackejä ollutkaan tai ainakaan niitä joita pitkin tuli ajeltua.
Guajar Alto


Guajar Alto
Päällystetie oli yllättävän hieno ajella. Taisi olla pistotie joka meni vielä vähän kauemmas tältä kylältä, mutta sitten jos haluaa jatkaa, on tie soraa. Itse kurvailin tästä alas rantaan Motriliin ja siitä Almunecariin, jossa kävin syömässä possunpalan ja jatkoin takaisin kämppärille


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti