torstai 27. maaliskuuta 2014

Santorini - Perissa

27.3.2014 Tuulinen päivä ja tuuli toi kosteutta mereltä ja oli aika utuinen keli. Ajattelin kuitenkin kurvailla kamelilla saaren korkeimman mäen vieressä olevalla kylällä.

Aamulla vein likaiset vaatteet pesulaan, koska kämppärin kone ei kuulemma ollut toiminnassa. Pesula otti 13€, mikä on ihan ok, koska kämppärilläkin pesupoletti on 5€ ja kuivuri toiset 5€. Pyyhe on joku mikrokuitutsydeemi ja siitä koitin selittää ettei huuhteluainetta(softener) saa siihen käyttää ja että kaikki vaatteet voi jättää ilman huuhteluainetta. Ei passannut pesijälle ja kompromissi oli, että hän pesee pyyhkeen käsin ja sitten heittää kuivuriin muiden vaatteiden kanssa. Vaatteet lähti haisevana myttynä ja palasivat tuoksuvana ja viikattuna pakettina :) Ei varmaa ikinä tule olemaan vaatesäkissä tuollaista järjestystä.

Pestyt vaatteet
Ajelukierros alkoi korkeimmalla huipulla vierailulla. Siellä on joku luostari, Profiti Ilia ja vieressä on solttujen tutka-asema. Vierestä kuitenkin pääsi polkua pitkin harjanteelle, josta näki Perissan ja Kamarin, joka on mäen toisella puolella.

polku
Harjanteen päästä olisi muuten ollut hienot näkymät, mutta tuuli puhalsi kostean ilman rinnettä ylös ja se tiivistyi siinä pilveksi. Pienen satulan jälkeen oli vielä korkeampi huippu, jonka tasanteella on vanha Thira. Siellä on joskus ollut pieni kylä.


Thira ja kraateri
Vanha Thira

Vanha Thira, croppi edellisestä kuvasta

joku kasvi
Vanha Thira, oikealla rannassa Perissa
Perissa

Perissa
vasemmalla Kamari ja oikealla Perissa
ja vielä panoraama Thiraan ja kraateriin päin
Ajelua alas rantaan Perissaan, jossa lounastusta yllättäen kreikkalainen salaatti ja kebabia kreikkalaisittain pitaleivän päällä ja jogurttikastikkeella peitettynä. Ihan jees.
Perissa

Perissa, ravintola tuossa muurilla sinisten portaiden kohdalla
Seuraavaksi nuo mäet kiertäen Kamariin ja serpoja ylös siihen satulaan. Vanha Thira oli kuitenkin juuri mennyt kiinni, vierailuaika oli jotain 9:00-14:30. Aukioloajat mahtaa muuttua sesongin mukaan.

alkupään kuvat oli otettu tuolta oikealla olevalta nyppylältä

Perissa satulasta kuvattuna

Puhelimesta jotain jämä kuvia.
Thira

säästä vettä, juo viiniä

varmuuskopio kartasta

Camping Santorini leiri





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti