torstai 20. maaliskuuta 2014

Chania

19.3.2014 Siirtyminen laivalla Kreetalle. Netistä katselin, että vähän heikosta on kämppäreitä auki Kreetalla tähän aikaan. Lisäksi laivan saapumisaika satamaan oli puolenyön aikaan, joten katselin hotellin yöksi. Sopivasti sataman vieressä olevalla kylällä oli Kissamos-hotelli, jossa oli respa auki koko ajan, joten sinne suunnistin ja yöpaikka löytyi sieltä. 30€ yö ilman aamiaista, ei kuulemma aamupalaa saa ennenkuin sesonki alkaa.

Gythiolla oli meininki käydä pikkukierros ajelemassa välipävänä, mutta kun kiristelin ketjua, niin pistin mopon turhat ajelut kieltoon. Kiristysvara alkaa olla lopussa, eikä ketjulla enää pitkästi matka etene. Sinänsä pyörii tasaisesti eikä ääntele ylimääräisiä. Päätin kuitenkin koittaa katsella Chaniasta ketjua ja jos ei löydy, niin Heraklionista ja jos ei sieltäkään, niin Santorinin jälkeen sitten Ateenaan ja jos ei sieltä löydy ketjua niin ei sitten mistään.

Gythio Bay kämppäri oli jees, siisti, rauhallinen, wifi,  kaikki pelasi ja pitäjä lisäksi soitteli ja kyseli, milloin laiva Kreetalle lähtee ja selitti mistä liput saa. Mitään suuria nähtävyyksiä ei lähellä ole, mutta kämppäri oli rauhallisessa paikassa ja itse Gythio mukavan oloinen pikkupaikka. Ravintolan pitäjät yrittävät vetää asiakkaita kadulta sisään, mutteivät hirmu aggressiivisia ole.

Muutama kuva Gythiosta laivaa odotellessa. 
Joku linnan tapainen Gythion lähellä

Gythio ja valkoiset vuoret

majakka

säätäjä kuluttaa aikaa

Lounastuksen jälkeen satamaan odottelemaan ja kohtahan se paatti sieltä tuli. Vetivät laivan "poikittain" laituriin, eli se oli vain perästä 2:lla köydellä kiinni, mutta hyvin tuo purku ja lastaus toimi. Tiedä sitten miten käy myrskyssä, joutuvat varmaan odottelemaan parempaa keliä. Laiturin päässä oli ruoppaus menossa ja lautan piti siirtyä parkkiin laivan vierailun ajaksi.

Laivamatkalta muutama kuva.
lastauslaituri

ruoppauslautta meni parkkiin laivanlastauksen ajaksi

ruoppauslautta

Gythion satama

Gythion satama

majakka

ja sitten mennään

Gythio alkaa jäädä taakse

gythio bay kämppäri tuolla lahden puolessa välissä.

Kythira saari ja tankkeri

laiva teki välipysäyksen Kythiralla

Kythira

rotko Kythiralla20.3.2014 40 kilometrin ajelu Kissamosista Chaniaan. Keskustaan ajaessa hokasin prätkäliikkeen, jossa oli parikin korjaamoa ja kurvasin parkkiin ja kyselemään ketjunvaihtoa. Mekaanikko ja pomo molemmat puhuivat englantia ja meksu soitteli jonnekin ja ketju+rattaat pitäisi löytyä kaupungista. Ketjupaketin hinta oli 210€ + työ 20€/tunti. Saapa nähdä tuleeko niittilukolla, mitä yritin selittää. Samalla sanoin, että vaihtavat öljyn ja suodattimen, kun se 10tkm on taas mennyt samoilla öljyillä. Lisäksi vielä jarrupalat eteen, kun alkaa niistäkin pinta loppua. Renkaat taitaa kestää maaliin saakka, 20tkm takana ja pintaa on vielä hyvin eikä pahoja kulmia ole päässyt kulumaan.

Netistä olin katsonut kohtuuedullista hotellia Chanian keskustasta ja ajelin vahan kaupungin laitaan ja pistin pyörän parkkiin. Jalkaisin kävin katsastamassa hotellia, joka löytyi parin sadan metrin päästä. Tässä oli 25€/yö ja huoneessa on parveke,TV,jääkaappi,wifi pelaa. Kämppä on tässä vanhan kaupungin alueella ja pyörä piti jättää vähän kauemmas. Saa nähdä kelpaako tuommoinen 350tkm ajettu kameli kellekkään? :)
Paikallinen katedraali ja Idramon hotelli oikealla

katedraalin edestä näkymä satamaan päin

Lounastuksen jälkeen kävin hakemassa pyörän kämpille ja kannoin tavarat huoneeseen. Sen jälkeen pikku kierros tuolla satamassa.

islamin merkkejä

laituri ravintolana

baarin resursseja

Chania ja valkoiset vuoret

Chania ja valkoiset vuoret
mutkikkaat rappuset

liittynee veneen nostoon ja laskuun

Chania ja valkoiset vuoret

veden kuluttamaa laavakiveä

veden kuluttamaa laavakiveä

optisia kuvioita pohjassa
ja muutama panoraama.

Chania

Chania

Chania
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti