lauantai 22. maaliskuuta 2014

Chania - Imbros Gorge

22.3.2014 Koska Samarian rotkoon ei päässyt kävelemään, niin Imbrosin rotko sai olla sijaisena. Chaniasta on matkaa noin 50km rotkon alkuun. Rotkoon olisi pääsymaksu 3€, muttei ketään näkynyt rahastamassa, niin ei tullut maksettua mitään. Koska matka on vain noin 6km, voi rotkon kävellä molempiin suuntiin päivän aikana.
Melkolailla yksinään sai kävellä, ainoastaan yksi pariskunta tuli vastaan mennen tullen.

lähtöpaikallaoudon näköisiä puita ja juuriapuut työntävät juurensa kallion läpitämä puu on antanut periksi
portti
vähän kapeampia paikkojakivi on saanut muotoja


kapea kohta
kapea kohta

kapea kohta

kapea kohta

kapein kohta on 160cmirtokivi odottamassa sopivaa hetkeä
kääntöpaikalla oli tämmönen kivikaari

säätäjä skaalana, just ehti paikalle ajastimen kilahtaessaPaluumatkalla pysähdyi lepopaikkaan, jossa oli kaikenmaailman säätöjä...
olisko asemiehen/naisen rakkaudentunnustus

vuohenkalloilla on aurinkolasitKävelyn jälkeen ajoin rotkon reunaa alas meren rantaan. Ylhäältä oli muutamasta paikasta hyvä näkymä rotkoon. Rannalle laskeuduttaessa oli ihan hienoa serentiinitietä tarjolla. Vuohia ja lampaita sai välillä väistellä, mutta muuten oli hieno pätkä.
Imbros rotkoa ylhäältä

Imbros rotkoa ylhäältä

Imbros rotkoa ylhäältä

Imbros rotkoa ylhäältä
Imbros rotkoa ylhäältä

Imbros rotkoa ylhäältä
rantaan päin
rantaan päin

Rannalta kävin vielä Chora Sfakionista vähän eteenpäin olevassa Anopoliss, joka on pienellä tasangolla noin 600m korkeudella isompien vuorien kainalossa. Nyt olivat valkoiset huiput pilvessä, niinkuin ne iltapäivisin tahtovat olla.
Chora Sfakion

Chora Sfakion

Chora Sfakion


Ja siitä sitten takaisin kämpille ja syöntihommiin. Kämpän vieressä, elikkä sen katedraalin takana on ihan hyvä ruokapaikka "punainen polkupyörä". Annokset maistuu ja ovat riittoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti