tiistai 15. lokakuuta 2013

Castellane

Taas vaihteeksi teltta pystyyn kiven juurelle. Tällä kertaa näkymä teltan suulta on ihan ok.

Castellaneen tullessa ajeli 5 pyöräkuntaa suomalaisia hetken samaa matkaa. Olivat lentäneet Nizzaan, vuokranneet pyörät alle ja nyt kiertoajelulla Nizza Grenoble ja takaisin.

Ensimmäisenä päivänä piti tietysti käydä katsomassa, mitä korppikotkille kuuluu. Aamupalan jälkeen kamelin keula kääntyi kohti Verdonin rotkoja. Ensin tankkaus paikallisen marketin pumpulla 1.45€/l E10 bensalle, taitaa olla hiukan halvempaa kuin mitä kotosuomessa. Tosin huoltsikalla bensa maksaa sen 1.60€.
Samantien kurvailua terassille, josta kotkia on ennen lennellyt ohi. Paikalla oli jo joku espanjalainen kaveri Canonin valkosella L-putkella varustettuna, jolta kyselin onko kotkia ja kyllähän niitä vielä oli maisemissa. Kaveri vinkkasi paikan Espanjasta, jossa myös pääsee kotkia kuvaamaan todella läheltä. Monfrague luonnonpuisto on noin Madridin korkeudella ja länsipuolella Espanjaa. Tällä kertaa oli seinäkiipeilijöitä pitkin rotkon reunaa eikä kotkat tulleet kovin lähelle terasseja vaan kiertelivät keskemmällä rotkoa. Tulihan noista kuitenkin muutama kuva napsittua.

Tuossa muutamia kiipeilijöitä.


Kun kotkien katselu alkoi kyllästyttää kurvailin toiselle puolelle rotkoa ja sieltä tuli otettua pari klassista kuvaa.
Castellanen suuntaan terasseilta

Kylä "point sublimen" vieressä

Castellanen suuntaan terasseilta zoomattuna

Lac de la Croixin suuntaan

Hain vauhtia vielä vähän kauempaa ja pistin gopron kypärään kiinni ja videomateriaalia on Verdonin rotkoista nyt myös goprolla kuvattuna. 19 minuutin pätkät tuli otettua, joten sitä sai juutuubiin tunkea tosissaan.
Grand Canyon du Verdon

Seuraavana päivänä kävin Rocin päällä, elikkä kylän edustalla olevalla kalliolla. Kallion juurella on muutama Wanha rakennus raunioina. Iltapäivällä käväisy näköalapaikalla josta näkyy Lac Castillon vähän ylemmästä näkövinkkelistä.
Castellane

Castellane

Castellane, vanha keskusta
HDR kuva kapealta kujalta kallioon päin.
HDR kuva
Ja tämmösiä oli parkissa kylällä...


AJS

Lac Castillon
Lac Castillon panoraama

Yksi sadepäivä tuli tähän väliin, niin oli aikaa päivitellä blogia :)

Lounastaessa oli ravintolassa Suomalainen perhe, joka oli lentänyt Geneveen ja olivat vuokra-autolla alppikierroksella.

Pieni lenkki Grasseen ja takaisin. Matkalla oli jotain rotkoja ja priimaa mutkatietä. Välimeren lähellä alkoi lämmintäkin riittää. Täynnä on kyllä porukkaa tuo ranta, ei varmaan montaa neliömetriä ole vapaata tilaa. Jonkin tekojärven ympärillä oli vähän autiompaa, eikä asutusta ollut ollenkaan. Loistavaa on kyllä ajella näin loma-aikojen ulkopuolella kun ei tarvi karavaanareita väistellä ja muutenkin on liikenne aavistuksen vähäisempää. Mittari näytti pyörässä välillä yli 20 astetta, mutta kun paluumatkalla tulin Col Bonhommen yli niin alkoi ripotella vettä.


Yöllä on parhaimmillaan ollut noin -3 pakkasta, Castellane on noin 720 metrissä, joten ihan rantakeleissä ei olla.

Kämppärillä on asustellut pari brittimotoristia, joiden kanssa on läppää heitetty päivän reissuista. Heput oli osuneet paikalle, kun korppikotkille oli kuskattu ruokaa. Lienevätkö ihan pelkästään turisteja varten ylläpidossa?

Pari päivää pitänee vielä tässä pyöriskellä kun kelit näyttää paranevan. Pitänee säätää tähän tekstiin jatko-osa, kun tuntuu menevän vähän pitkäksi.

1 kommentti:

  1. Hyvää läppää Jokke. Seurataan täällä sun turneeta. Häpi treils!

    t. Mikko suljetulta osastolta.

    VastaaPoista