tiistai 29. lokakuuta 2013

Ax-les-Thermes

Siirtymä Axiin meni loistavassa kelissä ja nyt siis oltiin Pyreneillä Andorran nurkilla, mutta Ranskan puolella. Siirtymältä muutama syksyinen kuva.

Quillan kylä

Syksyistä maisemaa

Ruskaa pyreneiden nurkilta
Axissa kämppäri oli melko ison tien vieressä ja siinä kulki yölläkin rekkoja, jotenka siinä näki mielenkiintoisia unia :) Muunmuassa Räikkönen testaili mitä ihmeellisimpiä kulkuvälineitä ja yllättäen niistä kaikista lähti melko meteli.

Ax-les-Thermes kämppäri
Eka päivä oli ajelupäivä ja piti käydä Andorran puolella kokeilemassa pääsisikö El Serratin vierestä Ranskan puolelle jotain polkua pitkin. No eipä sieltä semmosta polkua löytynyt mitä olis uskaltanut kamelilla lähtä kokeilemaan. Tuli kuitenkin ajettua laskettelurinne ylös ylimmälle hissiasemalle asti.
Ruskaa Andorran rinteiltä

Canillo, Andorra

Canillo, Andorra

Canillo panoraama
El Serrat, lähellä laskettelukeskusta

El Serrat, lähellä laskettelukeskusta

El Serrat, lähellä laskettelukeskusta

Serpoja ylhäältä laskettelurinteeltä

Lampi ylhäältä laskettelurinteeltä
El Serrat, ruskaa

Panoraama huipulta

Panoraama huipulta
Seuraava päivä oli myös ajelupäivä ja kävin katsastamassa mitä Ranskan puolella näkyy tuossa kohtaa missä Andorrasta olin eka päivänä. Col de la Port Ranskan puolella oli hienossa syyssävyssä. Kun koitin päästä Ranskan puolella huippujen toiselle puolelle tuota Andorran puolta, niin eipäs siellä päässytkään ajamalla kovin pitkälle. Tie/polku oli kielletty liikenteeltä ja olisi pitänyt lähtä jalkapatikassa jatkamaan. Ilta kun alkoi painaa jo päälle niin ei auttanut kuin kääntyä takaisin.
Pilvimuodostelmaa Axin laaksossa

Ax-les-Thermes tuolla laakson perällä

Col de la Port
Col de Lers

Col de Lers
 Col de Lers oli myös syksyn väreissä.
Col de Lers
Etang Soulcem oli paikka josta piti kääntyä takaisin, kun yritin päästä lähelle eellisenä päivänä käytyä paikkaa Andorran puolella.
Etang Soulcem

Etang Soulcem
Kun säät näyttivät hyvältä, niin seuraavakin päivä meni ajellessa. Tällä kertaa ajoin pari uutta pätkää. Eka oli Andorran puolella Encamp - Massana, josta pätkä oli kohtuu kivikkoista soraa, eikä voi suositella wingimiehille. Toinen oli sola Port Cabus Espanjaan päin, jonka oli joskus aiemmin ajanut yli, mutta Espanjan puolella oli tie remontissa eikä läpi asti siis päässyt. Nyt tiet oli ok, laskeutuminen Espanjan puolelle on soraa ja vaikka vesi oli vähän kuluttanut tietä uralle siitä pääsi läpi ihan ok. Joku espanjalainen pariskunta tuli gessulla vastaan ja siinä varmistettiin, että tietä pääsee perille asti.


Encamp
Port Cabusilta Andorraan päin

Encamp

Port Cabusilta Andorraan päin

tolppien välistä on häipynyt Andorra-kyltti mikä näkyy kameli-esittelyssä
Espanjan puolella betonitiellä
 Tuosta betonitieltä kun pääsi taas asvalttitielle, niin ensimmäinen kolaritapaus tuli vastaan. Joku oli pamauttanut autolla traktorin eturenkaan muusiksi. Llavorsissa loistava lounas ja taas jaksoi käännellä mutkatietä.
Lounas Llavorsissa

 
Sort - Seu d'Urgell tiellä

Sort - Seu d'Urgell tiellä

Seu d'Urgell laakso panoraama
Seu d'Urgellista sitten ajo Andorran läpi takaisin kämppärille. Olivat säätäneet uuden "ohitustien" Andorra la Vellan ja Sant Julia de Lorian kohdalle ja ohitus onnistui melko vaivattomasti. Motocardissa kävin vilkuilemassa olisko mitään jännää ostettavaa, muttei nyt tarttunut mukaan mitään.

Viimeinen päivä olikin pyykkäyspäivä, mutta iltapäivällä pikku lenkki Ranskan puolella ja tuommoinen syksyinen sola sattui pätkän varrelle.
Syksyn värejä ja mutkatietä
 Serpot oli sen verran tiukkoja, että tielle eksynyt campingauto joutui peruuttelemaan mutkissa.
muitakin oli liikkellä

tiukkaa serpoa
 Solan päältä oli joku kaveri lähdössä laskettelemaan alas jollain rullalaudan tapaisella vermeellä.
solan päältä
Panoraama solan päältä
sinisiä vuoria


valmisruoka lämpenemässä

Ja päivän päätteeksi annos valmisruokaa. Marketista saa tuommoista kotiruokaa alle 3€ annoshintaan. 10 minuutin lämmitys kiehuvassa kattilassa ja menoksi.

Kun kelit näytti vielä jatkuvan ok, niin seuraavana siirtyminen Col du Tourmaletin länsipuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti