torstai 17. lokakuuta 2013

Castellane 2

Eli homma jatkuu vielä samoissa maisemissa.

Yksi päivä meni solia kierrellessä ja päivässä sai kierreltyä paikkakunnan solat melko tarkkaan. Allos, Cayolle, Bonette, Champs ja Moutieres, jotain muutakin siinä sivussa saattoi mennä. Champs on Alloksen ja Cayollen välissä, kun taas Moutieres on Cayollen ja Bonetten välissä. Moutieres on soratie ja katupeillä voi olla vähän haastetta. Videopätkää on Moutieren ajosta tiedossa, joutuu vähän editoimaan kun on yksitoikkoista säätämistä.

Eli ajojärjestyksessä :
Col de la Cayolle
Col de la Bonette

Col d'Allos
Col des Champs
 Cayollesta panoraama eteläpuolen noususta

Bonettesta panoraamat ylhäältä ja alamäestä pohjoispuolelta. Näköalakierrosta eivät olleet Bonettella auranneet joten ihan ylös ei päässyt. Sola oli kuitenkin auki ja siitä oikotiestä pääsi puikkaamaan läpi. Tietä oli aurattu ja ajorata oli sula. Moutiereltä tullessa oli vähän mutaa ja lunta tiellä, mutta pääsihän tuosta läpi.
Bonette ylhäältä 16.10.2013

Ja Bonettelta alas Barcelonetteen päin
Jausiers alkaa näkyä
Klassinen kuva Alloksen pohjoispuolelta.
Lounastus Barcelonettessa ja homejuustossa oli hiukan hometta, joka ei varmaan myytäessä siinä ollut. Tuli vedettyä siitä puolet ennenkuin hokasin tilanteen, mutta mitään sivuvaikutuksia ei tullut :)

Ajopäivän jälkeen käytiin toisen britin Tonyn kanssa Rocilla vielä pimeän tultua. Kun kuutamo oli melkein täysi, niin kokeiltiin miten pitkät valotukset onnistuu. Pikkusen on tungsteenit ja fluoreseenit sekasin kamerassa, mutta tulihan noista ihan ok kuvia.
25 sekuntia

8 sekuntia

10 sekunnin valotus, kaveri malttoi olla liikkumatta, minä en.

Kappelin päällä oleva patsas
Sitten olikin taas aika kokeilla korppikotkien kuvausta. Eka kerralla oli 1.4x extenderi joka vähän pehmittää kuvia ja nyt päätin kokeilla paljaalla 70-200mm xoomilla. Hiukkasen parempia kuvia tuli ja linnut lenteli vähän lähempää, vaikka alhaalla oli nytkin kiipeilijöitä.

Tuosta saa vähän skaalaa.
Olisko naakka
Kiipeilijä

Lopuksi käväisin vielä Rougon nimisen kylän vieressä olevalla kalliolla. Siitä näkyi se korppikotkien syöttöpaikka, mistä britit porisivat. Nousu kalliolle oli jyrkähköä ja piti käsillä jo vähän autella, että pääsi nousemaan ylös asti.
rotkoon päin

Castellaneen päin

Point sublime xoomattuna

Korppikotkien lounaspaikka

Point sublime xoomattuna +

Rougon kylä

Säätäjä itse Rougonin kalliolla
Rougon ja kallio
Iltasella vielä käväisin ottamassa Castellanen koko laaksosta panoraaman myötäaurinkoon. Näkymä ilmestyy vähän ennen Castellanea kun tulee Dignen suunnasta.
Castellane Dignen suunnasta.

Seuraavaksi ohjelmassa on vielä yksi päivä Castellanessa ja Rotkon pohjaa pitkin kävelyä. Kohtuu pitkät tunnelit on siinä alussa ja taskulamppua tarvitaan.

Ainiinjoo nyt on parina päivänä ollut semmonen 20C lämmintä. Tuolla kallion kyljessä roikkuessa meinaa hiki tulla.

Ja tämä kämppäri on
www.camping-fredericmistral.com
jos noihin taksoihin on uskominen niin kustantaa 7€ yö näin off-seasonilla.
all inclusive :)

Sitten suuntana on Carcassonne. Jos sieltä jotain wifin tapaista löytyy, niin bloggailu jatkuu siellä.

1 kommentti:

  1. Hienoja kuvia!
    Näistä saa sen kuvan, että sun reissulla aurinko vaan paistaa kaiken aikaa!
    =)

    VastaaPoista