torstai 31. lokakuuta 2013

Argeles-Gazost

Tämä paikka on vähän alamäkeen tuolta Col du Tourmaletin suunnasta. Solalta laskeutuessa hokasin, että tie menee jotenkin erilailla kuin ennen. Homma alkoi seljetä, kun pääsin siihen lähimpien kylien tuntumaan. Laaksossa oli käynyt "vesivahinko", elikkä laakson pohjalla oleva puro oli hiukkasen kasvanut ja vienyt joitain taloja mennessään ja tehnyt keskimäärin kaikelle infralle jotain vahinkoa. Melkonen jälleenrakentaminen oli menossa koko laakson alueella.

Talon pääty on kadonnut

Työmaata riittää

Silta ja talo on hajonneet

silta

talo näyttää vähän oudolta

talon ja sillan väli

tuossa on joskus ollut leirintäalue, jolla olen majaillut

jokiura on levennyt


panoraama leirintäalueen paikalta
 Paikkakunnan turismihommat lienee vähän jäissä tällä hetkellä, eikä kaikki systeemit pelaa. Kauempaa kuitenkin löytyi kämppäri jonka pitäisi olla kiinni, mutta tässä sitä kuitenkin ollaan näppäillään merkkejä nettiin :)

camping Deth Potz

rapistunut kämppä teltan vierestä
Eka päivä oli sateinen ja siinä tuli tätä päiviteltyä ja kuvia/videoita säädeltyä. Toisena päivänä oli taas ajopäivä, reitille sattui Col du Soulor, Col d'Aubisque, Col de Maria Blanc ja Col du Soulor uudestaan eri(kolmannesta) suunnasta. Kääntöpaikka oli Pau Arnos rata, jossa kävin norkoilemassa jos pääsisi ajamaan, mutta rata oli autoille varattu. Mestarina ollut kaveri oli juttutuulella ja siinä poristiin kamelista jonkin verran.
menossa col du soulor solaan

Col du Soulor


Col d'Abisque

Col d'Abisque

Col du Soulor

Col du Soulor

Col d'Aubisque

Col d'Aubisque

Col d'Aubisque
Palatessa Soulorille  eri reittiä oli pelastushelikopteri liikenteessä. En tiedä oliko tosi tilanne vai harjoitus, mutta jotain kaveria ne vaijerissa roikottivat yhden huipun vierellä.
helipelastus

Seuraavaksi kävin katsastamassa vesivahinkoa vähän tarkemmin, muttei sieltä mitään mielenkiintoista löytynyt. Isotkin kivet näyttää liikkkuvan helposti kun vesimassat niitä päättää liikutella.
huterahko talo

hajonneita taloja

Aina jotain ehjää jää siemeneksi uudelle
Lounastus ja sitten mutka Gavarnie vajoamaan tai oikeastaan ajelin siihen lähettyvällä olevalle Pic du Dente mäelle. Muutama kuva :
Gavarnie pic du Denteltä

Gavarnie pic du Denteltä
Vähän kävelyä tuonne solalle, josta alkaakin jo Espanja.
Solasta Ranskaan päin

Solasta Espanjaan päin
Ja sitten vielä vähän tuota polkua joka menee Mont Perdidolle. Tuo pitäisi joskus käydä katsomassa, mutta nyt on päivät lyhyitä ja näytti olevan jo vähän jäätä maastossa, niin en viitsinyt lähtä rimpuilemaan kallioille.
360 panoraama Mont Perdidolle menevältä polulta

Alla olevassa kuvassa näkyy parkkipaikka missä Kameli lepää ja Pic du Dente on siinä parkin oikealla puolella ja ihan keskellä horisontissa näkyy Pic du Midi, joka on Col du Tourmaletin vieressä oleva huippu. Sinne oli pääsy nyt vain köysiradalla, kävelypolku lienee ollut huonossa kunnossa.
Pic du Dente
Ja leiriin päin ajellessa vielä kuva Gavarniesta ilta-auringossa.
Circuit de Gavarnie
Meteo lupailee sadetta viikonlopuksi, joten pitänee vaihtaa paikkakuntaa... jospa sitä sitten Espanjaan.
Pau Arnos radan heppu varotteli, että Espanjassa rikollisuus on tänä vuonna lisääntynyt reippaasti ja tavaroista saa pitää kiinni tosissaan. Saapa nyt nähdä mitä sieltä löytyy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti