sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Aiguille du Midi

Mjoo tuon ohi on parikin kertaa tullut ajeltua, muttei ole tullut lippua ostettua. Keli oli sumuista ja sateista ja vähän arvelutti mitä ylhäältä löytyy jos sinne menee. Kämppärin pitäjä vihjaisi että siitä hissin lähtöpaikalta löytyy webkamerat, joista näkee minkälainen keli on ylhäällä. Eikait siinä muuta kuin katsomaan mitä sieltä löytyy.

Sallanches camping
Elikkä nousu maksaa 50€ ja Chamonix(1000m) - Aiduille du Midi(3800) kestää noin 20min. Ylhäällä oleva 360 panoraamapaikka oli kiinni koska sinne vievä hissi oli remontissa. Webkameroista näki, että ylhäällä on kohtuullinen näkyvyys, vaikka pilvet olikin aika ylhäällä.
Lähtö Chamonixista
Välillä pitää purkki vaihtaa kerran ja sitten ollaankin jo ylhäällä. Nousunopeus hissillä oli luokkaa 10m/s. Ihan on käymisen arvoinen paikka ja tuossapa on muutama kuva ettei tarvi selittää.
Aiguille du Midi, vasemmalla näkyy pilvien yläraja
Keskellä Mont Blanc ihan itse
Oikealla säätäjä itse ja vasemmalla on se 360 näköalataso
Kiipeilijöitä, Espanjalaisia pelastajia

Varmistaja, seisoi tuossa tuntikausia
Fisheye kuva, oikealla Mont Blanc
Lisää näköalaterasseja
Säätäjä
Huippuja Sveitsiin päin

Huippuja Sveitsiin päin
Jääluola
Tuossa jääluolassa tuo violettitakkinen nainen oli vanha tuttu :) Islannista tullessa hänen miesystävä oli samassa hytissä kuin minä ja jonkin verran tuli kuultua kiipeily ja jääkiipeilytarinaa. Nyt oli ilmeisesti kouluttamassa noita heppuja jääkiipeilyn saloihin. Kohtuu epätodennäköinen tapaaminen, mutta näiden Islanninkävijöiden kanssa ei ikinä voi tietää.
Toinen samanlainen kerta oli, kun omalla eka Islannin reissulla highlandseillä kuljin kimpassa yhden autokunnan kanssa. Noh noin 10 vuotta myöhemmin kun olin menossa kolmannen kerran Islantiin niin eiköhän ollut yksi kaveri siitä autokunnasta myös menossa toista kertaa samalla laivalla.

Ensimmäinen probleemi tuli kun Haltin retkitelttapatja alkoi päästellä ilmoja pois. Sitä piti täyttää parikin kertaa yön aikana. Paikallisessa Sport-Mode liikkeessä oli vain niitä perus vaahtomuovisia patjoja ja hinta oli 11.50 ohuelle ja 17.50 paksummalle, eikä kuulemma löydy ilmapatjoja kuin ehkä toisesta urheiluliikkeestä joka oli aika kaukana. Lupasin tulla uudelleen jos ei ilmapatjaa löydy ja siirryin tien toiselle puolelle Carrefour supermarkettiin. Sieltä sitten löytyi tommonen luxuspatja sisäisellä pumpulla 17€. Eli yleensä ei kannta luottaa asiantuntijoihin jos ne yrittää jotain myydä.

Seuraavana tulossa Castellane ja olisko Verdonin korppikotkat vielä maisemissa ?
Videoitakin on otettu, mutta ne pitäis jossakin saada upattua youtubeen...

tuossa lähtö Sallanchesista, uutta lunta Megevessä
uudet lumet megevessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti