torstai 7. marraskuuta 2013

Valencia Segundo

Kämppäri Valencia Camperpark oli tarkoitettu kai karavaanareille ja telttailukuviot oli  pitäjille vielä uutta. Olivat kuitenkin juuri tehneet telttoja varten vähän tasaisempaa alustaa paikalliseen kivikkoon.

Noh heti eka yönä sitten Carrefourin luxus patja alkoi vuotaa ja sitä piti yön aikana täyttää useamman kerran. Lopulta aamulla oli melko kova makuualusta kun ilmat oli patjasta pihalla. Seuraavana päivänä kävin katsastamassa moottoriradan, josko sieltä saisi lippuja kisoihin, mutta liput oli myynnissä vain Valencian keskustassa. Radalla lipunmyynti alkaisi vasta torstaina. Seuraavaksi jonkin supermarketin etsintää, josta saisi ilmapatjaa nukkumista varten. Valencia on melkosen iso kylä ja lopulta löysin melko hulppean rautakaupan :). Sen vartijalta sitten kyselin olisko jotain ostoskeskusta tai vastavaa lähellä ja hän piirsi kartan, jonka perusteella yllättäen löysin perille, vaikka matka oli melko pitkä ja mielenkiintoisia liikennevaloympyröitä oli muutama matkalla. Ostoskeskuksessa oli yhdessä sport-kaupassa patjoja ja siitäpä se oli otettava jos meinaa mukavasti nukkua. Harkinnassa kyllä on perus solumuovialusta, mutta näillä kilometreille ei selkä oikein tykkää jos semmoisella jatkuvasti nukkuu.

Kämppärin pitäjä tarkisti netistä motogp lipputilanteen ja eihän noita halvempia lippuja enää ollut saatavana. Halvimmat vapaat liput oli 80€. Samalla hän selvitti mistä lippuja keskustassa saa ja merkkaili nuotit karttaan. Tästä kämppärin vierestä noin 300m kulkee juna suoraan Valencian keskustaan noin puolen tunnin välein. Sillä sitten kurvailin keskustaan ja pienen harhailun jälkeen sain liput ostettua. Lounastus ja vähän kiertelyä ydinkeskustassa, mutta ei nämä kaupunkikierrokset oikein ole mun heiniä. Ja niinkuin tuosta eka postauksesta varmaan jo huomasi, niin lämmintä riitti.


Härkätaisteluareena

Valencian keskustaa

Valencian keskustaa

Paellapannuja

Valencian keskustaa

Valencian keskustaa

Valencian keskustaa

Ja iltasella vähän tunnelmakuvaa kämppäriltä.
Ilta-aurinkoa

viimeisiä säteitä
Seuraavana päivänä koitin löytää parempaa makuualustaa. Ranskalainen Decathlon putiikki oli semmonen urheilun tavaratalo, jossa oli kohtuuhintaista sälää. Makuualustoja oli moneen lähtöön, muttei tarttunut mukaan mitään. Itsestään täyttyvä paksu alusta vähän kiinnosti, mutta siitä tulee pakattuna melko iso paketti ja sälää on muutenkin jo mukana.

Ruokailu jossain ostoskeskuksen ravintoloista ja 11€ hintaan sai ihan kohtuu aterian.


Iltasella kuussa näytti olevan maatamo ja siitä koitin hdr-kuvaa, muttei onnistunut ihan suunnitelmien mukaan. Päivä oli aamusta iltaan ihan pilvetön ja iltasella taivas oli selkeä.
Alkavan kuun sirppi

kuun maatamo, mutta valoisa puoli palaa puhki reippaasti
Kämppärin pitäjän kanssa oli iltasella pitkät turinat ja kuulosti vähän siltä ettei Espanjassa eläminen ole kovin helppoa. Lamalla lienee iskussa vielä momenttia jäljellä, eikä taida tsydeemit ihan heti nousta ylöspäin. Poliitikkojen mielestä kuulemma 300€ kuussa pitäisi riittää elämiseen, mutta melko vähältä kyllä kuulostaa.

Seuraavana päivänä oli vuorossa taas ajelupäivä ja käväisin kiertämässä Valencian takamaastoja. Mantereen puolella on joitain mäen tapaisia ja sieltä sai parista paikasta ihan loihakkaita panoraamoja.

watteja lähtee taivaalle ehkä jonkin verran

kameli maston juurella

Keskellä Castellon ja oikealla Valencia, kuva radiomastojen viereltä

Taustalla Castellon
 Kallioilla oli juuri ryhmä koululaisia "trekkingiä" opiskelemassa. Ei meinannut pokka pitää kun siihen paikalle tullessa heitin "hola"n lähimpänä olevalle, niin koko porukka vastasi kuorossa :)
Taustalla Castellon

edellisten kuvien näköalapaikalta edelleen pohjoiseen päin

panoraama kallioista

Vasemmalla Castellon ja oikealla Valencia

Oikealla Castellon

Mäkien kohdalla tietkin on ihan ok ja juutuubiin on tulossa pätkä myös täältä.

Huomenna alkaakin sitten tuo jälkiruuan osuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti