sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Valencia Postre

Valencia - Cheste rata on ihan motarin vieressä ja sinne on helppo kurvailla. Tästä kämppäriltä on pari kilometriä motarille, joten radalle meno on helppoa. Sieltä pois pääseminen onkin sitten toinen juttu, kun muutamia tuhansia pyöriä on lähdössä liikkeelle samaan aikaan.

Rata on stadiontyyppinen, eli kaikista katsomoista näkee aikalailla koko radan. tv-taulut on hiukan pieniä ja/tai liian kaukana eikä niistä paljailla silmillä näe lukea kirjoitusta.

ihan jees, olin "azul"-katsomossa elikkä violetti katsomo pääsuoran jälkeisen suoranpätkän päässä.

Muutama kuva Niklas Ajosta

Moto3 luokan porukkaa nipussa

Mika Kallio

Ja MotoGP luokan porukkaa


Marquez

Rossi


Marquez

Bautista


Rossi


Pedrosa

Bradl

Rossi

Marquez

Lorenzo

Pedrosa

PedrosaAika-ajoissa ei ollut mitään kummempaa Marquez veti paalulle viimetipassa. Kallio ja Ajo eivät ihan kärkeen aika-ajoissa päässeet. Netistä piti tarkistaa mitkä oli heppujen sijat : Kallio 12 ja Ajo 15, mutta kisa on sitten kisa.
Porukkaa tuli paikalle ainakin puoleen päivään asti ja melkolailla oli katsomopaikat jo varattuja. Poistuminen sujui vielä yllättävän hyvin, ei tarvinnut odotella missään. Motarilla oli tietöiden takia A-7 ja A-3 risteyksessa pikku kiertotie, mutta sillekin osuin kerralla.
Kämppärillä oli päivällä nautittu Paellaa ja Paellamestari oli jemmannut minun osuuden erilleen ja siitä haarukoin lautasellisen paellaa naamaan.Siinä oli jotain Belgialaisia karavaanareita, jotka oli joskus "nuorina" prätkillä reissanneet. Heiltä kuulin Malagassa olevasta kämppäristä, josta vois paikan saada 7€ päivähintaan.

Kisa-aamuna starttasin hiukan aikaisemmin koska lämmittelyt alkoivat jo 8:40. A-7 ja A-3 motarien risteyksestä asti oli autojono matelemassa kisapaikalle, mutta prätkät meni turvakaistaa tai mitä tahansa rakoa mistä prätkä mahtui. Loppupeleissä paikalle pääsi kohtuu jouhevasti eikä tarvinnut odotella paikallaan missään kohti.

Lämmittelyt oli jo menossa ja päätin kiertää katsomoiden backstaget ja katsoa onko siellä mitään uutta ja ihmeellistä. Ducatilla oli panigale 899 paikalla ja bemarilla oli teltalla jotain pyöriä näytillä.

Videopelipaikan palkintopalli

Maverickin menopeli

899 Panigale
Pyörivä Bimmeri

Sitten oli MotoGP lämmittely ja sen jälkeen kisoja odottelemaan.

Ekana oli Moto3 ja siinä Niklas Ajo heitti highsiderit melkolailla nenän edessä. Ikävän näköinen voltti ja kun heppu ei sieltä ihan heti noussut, ehti jo pahat epäilyt käväistä mielessä. Onneksi sieltä kaveri kuitenkin kävelemällä lähti. Maverick Vinales otti voiton ja maailmanmestaruuden. Tiukkaa kisaa oli alusta loppuun ja keulaparvi harveni parilla kaverilla matkan varrella.

Moto2 luokassa Mika Kalliolla meni hienosti noin kisan puoleenväliin, jonka jälkeen alkoi peruuttelu. Parhaimmillaan Mika oli 5, kun Espargaro oli vielä johdossa. Espargaro heitti lipat ja samalla Mika putosi pykälän. Lopulta vauhti alkoi hiipua ja sijat huonot. Tallikaveri Redding kuitenkin pysyi takana.

Ennen MotoGP:tä oli pieni lentonäytös, jossa pari taitolentokonetta Repsolin väreissä esitti temppujaan.

MotoGP alkoi myös vauhdikkaasti ja Pedrosa, Lorenzo ja Marquez ottivat kunnolla mittaa toisistaan. Pedrosa ja Lorenzo ottivat vähän kontaktia juuri siinä mutkassa missä olin katsomassa. Samalla Pedrosa meinasi heittäytyä, kun linja meni leveäksi ja käväisi valkoisen viivan päällä. Pysyi kuitenkin pystyssä ja nousi vielä toiseksi. Lorenzo voitti ja Marquez oli kolmas ja voitti maailmanmestaruuden.
Mahtaa olla eka rookie, joka voittaa heti mestaruuden, saa nähdä mitä kaveri tekee tulevina vuosina.

Sitten olikin aika hakea pyörä tuolta jostain ...
löytyihän se

joo tää se on


Poistuminen ei sujunut ihan yhtä jouhevasti, mutta olosuhteisiin nähden hyvin.

Kämppäri oli Beteran kylän vieressä Valencia Camping Park, josta on motarille pari kilometriä. Yksi käännös motarilla Madridiin päin ja muutaman kilsan päässä on opaste "Circuito" siitä ehkä kilsa ja on rata-alueella.

Tilaisuudesta jäi ihan hyvä jälkimaku varsinkin noin järjestelyiden osalta. Kaikki toimi loistavasti.

Seuraavaksi matka jatkuu etelään päin ja pitänee käydä tarkistamassa tuo Belgialaisten mainitsema kämppäri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti