perjantai 22. marraskuuta 2013

Motril

Motril on rannalla Sierra Nevadan Eteläpuolella. Guejar Sierran sääennuste alkoi näyttää nollakelejä, niin siirtymä alkoi olla ajankohtainen. Matkaa oli noin 100km, joten aikaa kului reilu tunti. Iltapäivällä oli aikaa käydä taapertamassa rantaa edestakaisin.
Motril, playa Granada Sierra Nevadaan päin
Kylmä keli valuikin myös rannalle asti ja yöllä lämpö käy noin 5 asteessa ja päivällä olisko jotain 15 kieppeillä.

Eka päivänä kävin ajamassa Sierra Nevadan eteläpuolen teitä ja siistejä prätkäteitä riittää myös tällä puolella.


Sierra Nevadan huiput etelästä

Sierra Nevadan huiput etelästä
Matkalla satuin huomaamaan jotain vuoristokauriita tien varressa. Puikkasin samantien tien sivuun ja kameraa kaivamaan esiin. Sen verran arkoja olivat että heti menivät kauemmas, mutta jäivät kuitenkin maisemiin. Vaihdoin xoomiputken ja paukuttelin niistä muutaman kuvan.

Tuosta sitten lounastusta ja eteläpuolen ylempää reittiä pitkin Trevelez-kylälle.
Välimeri näkyvissä

Ylempänä Capileira ja oikealla Bubion

Ylempänä Capileira ja oikealla Bubion alsaalla Pampaneira
Maisemaa rantaan päin

Maisemaa rantaan päin, välimeri näkyvissä

Trevelez

Trevelez

Trevelez

Trevelez
Sitten alkoikin ilta painaa päälle ja piti kurvailla kämppärille pikkuteitä pitkin. Loppumatkan tulin rantatietä ja siellä oli melkoinen puhuri. Teltta oli kuitenkin vielä kiinni maassa.

Seuraavana päivänä oli vuorossa melkein sama kierros mutta vähän eri teitä pitkin. Alkutaipaleella näin taas samoja kauriita melkein samassa paikassa kuin edellisellä kerralla. Olivat syömässä tien vieressä olevan jyrkän päällä.


100% crop edellisestä kuvastaKuva edellisen päivän reitistä, joka meni tuolla ylhäällä. Ylimpänä oleva kylä lienee Capileira.

Puerto de la Ragualla 2000m oli lumet maassa. Tie näytti jäiseltä mutta oli kaiketi suolattu, kun ei pahemmin luistellut.

Puerto de la Ragua
 Granadaan päin ajellessa oli tasangolla jonkin sortin aurinkovoimala. Luulisin että peileillä lämmittivät vettä tai vastaavaa nestettä. Peilejä olikin sitten hehtaarikaupalla ja tästä solasta oli hyvä näkymä koko alueelle.
Keskellä olevat tummat on peilejä

Puerton pohjoispuoli
Puerto de la Ragua pohjoiseen päin

Lopuksi tuli valittua pikkuteitä, jotka kiertelivät mäkien päällä ja vielä piti ottaa iltakuva Sierra Nevadasta.
Sierra Nevada Ilta-auringossa
Sama panoraamana
  Seuraavaksi on sitten tiedossa "lomaa" eli tarkoitus on olla Torroxissa Belgialaisten suosittelemalla kämppärillä vähän pidempään. Talvitarjouksessa on Bungalow kuukaudeksi 350€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti